Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 23/7/2015
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
--------------
Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς ΑΡ.ΠΡΩΤ.179
Τηλ.: 2131352278 FAX : 2131352264
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Η ελπίδα δεν χάνεται όσο εμείς αγωνιζόμαστε…

Το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων υπονόμευσε....
την συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και απογοήτευσε την Ελληνική κοινωνία.
Σε ένα εχθρικό περιβάλλον οι δανειστές απέδειξαν στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αρκεί η ρητορική για να αλλάξεις τον κόσμο και τους όρους αφού «το χέρι που δίνει είναι πάνω από το χέρι που παίρνει».

Όμως οι διαπραγματεύσεις γελοιοποίησαν και τα επιχειρήματα των θεσμών αφού μεταξύ των προαπαιτούμενων για την εκκίνηση του διαλόγου με την Ελληνική κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε νέο πρόγραμμα, έθεσαν για μια ακόμη φορά την περαιτέρω ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα μεγάλα ψεύδη τις περισσότερες φορές έχουν ένα στοιχείο πειστικότητας, αυτό όμως το ψεύδος δεν έχει κανένα, αφού το σχέδιο νόμου που μας πρότειναν και ψήφισε η Βουλή, για την περισσότερη ανεξαρτησία μας μόνο τη φωτογραφία του κ. Γεωργίου δεν έχει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του κ. Γεωργίου βρίσκεται στο ταραχώδες κέντρο όλων αυτών των εξευτελισμών που υφίστανται οι τελευταίες κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Με απύθμενο θράσος, που του δίνει ο πανίσχυρος μηχανισμός που τον στηρίζει, περιφρονεί τις Ελληνικές κυβερνήσεις στις οποίες επιβάλλεται δια μέσου των ξένων Θεσμών που εκβιάζουν τη χώρα για τη δανειοδότηση. Περιφρονεί τη Βουλή, αφού εμφανίζει επιλεκτική αδυναμία λόγω της ασθένειάς του, να παρουσιαστεί στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ συνεχίζει ακάθεκτος, παρότι κλινήρης, το καταστροφικό και εκδικητικό του έργο απέναντι σε υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες στους οποίους μοιράζει με πρωτοφανή αναλγησία πρόστιμα και πειθαρχικά λες και αυτά είναι στραγάλια.

Με το νέο Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή υπεγράφη η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Με το νέο Νόμο δεν θα ψηφίζει πια η Βουλή των Ελλήνων τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ θα τον επιλέγει μια πενταμελής επιτροπή της οποίας την πλειοψηφία θα έχουν ξένοι.

Με το νέο Νόμο παρέχεται ασυλία στον κ. Γεωργίου για λάθη και παρανομίες της προηγούμενης περιόδου. Όπως η παράνομη πρόσληψη δικηγόρου που το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε.
Με το νέο Νόμο αποβάλλεται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων από το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΣΥΕΛΣΣ) επειδή με την έκθεσή του προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο ανέδειξε την υποβάθμιση του οργάνου αυτού από τον ίδιο τον κ. Γεωργίου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η θητεία του κ. Γεωργίου λήγει 2 Αυγούστου 2015. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει τη θητεία του για μια ακόμη περίοδο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης, όμως αποφάσισε να μην την ανανεώσει και να προκηρύξει τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Με το νέο Νόμο η προκήρυξη ανακλήθηκε…

Βλέπουμε λοιπόν ότι πράγματι οι δανειστές κατάφεραν να κάνουν την ΕΛΣΤΑΤ εντελώς ανεξάρτητη από το Ελληνικό Κράτος. Με το επιχείρημα της αξιοπιστίας, επιβάλλουν «την ανεξαρτησία» στην ΕΛΣΤΑΤ, με την βία.

Είναι φανερό ότι το τελευταίο νομοσχέδιο που έγινε με εισήγηση Γεωργίου δίνει τη χαριστική βολή στην ανεξαρτησία μας και όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι σήμερα διανύουμε την πιο σκοτεινή και εξαρτημένη από ξένα κέντρα περίοδο της υπηρεσίας μας.

Αφού όμως οι δανειστές θεωρούν ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς, θα πρέπει να τους απασχολήσει και η λειτουργικότητά της. Θα πρέπει να ενημερωθούν, έστω και με αυτό τον τρόπο, ότι στο εσωτερικό της Υπηρεσίας μας υπάρχει ένας διαρκής εργασιακός πόλεμος. Έχει δημιουργηθεί μια αφόρητη και αντιπαραγωγική κατάσταση και η συγκεντρωτική διοίκηση του κ. Γεωργίου έχει απαξιώσει συνολικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι φοβούνται ότι η εξουσία του μπορεί να τους βλάψει επαγγελματικά αν διαφωνήσουν μαζί του. Η συστηματική παραβίαση της νομιμότητας και η κατάχρηση εξουσίας αποτελούν πλέον καθημερινή πρακτική. Άλλωστε, η επιρροή που έχει στους Θεσμούς, του έχουν δώσει τεράστια δύναμη που ο ίδιος δεν μπορεί να διαχειριστεί. Οι θεσμοί πρέπει να αντιληφθούν ότι οι τόσες πολλές και αστείες απαιτήσεις του κ. Γεωργίου που επιβάλλονται στις Ελληνικές κυβερνήσεις, είναι και η απόδειξη της ανικανότητάς του. Από το σχέδιο νόμου εμφανίζονται οι δανειστές να γνωρίζουν ασύλληπτες λεπτομέρειες για την ΕΛΣΤΑΤ όπως π.χ. το ότι παραμένουν απλήρωτοι εμπειρογνώμονες της Απογραφής Πληθυσμού του 2011 και η πληρωμή τους να αποτελεί αναγκαστική προϋπόθεση για τη δανειοδότηση της χώρας γελοιοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κυβέρνηση.



Όλοι, εντός και εκτός Ελλάδας, πρέπει να αντιληφθούν ότι η ανανέωση της θητείας του κ. Γεωργίου, θα παρατείνει τον εργασιακό πόλεμο και θα δηλητηριάσει ακόμα περισσότερο το υφιστάμενο πολιτικό κλίμα. Επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να τεθεί πρόσωπο καταξιωμένο που δεν αμφισβητείται από κανέναν ,έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει την λειτουργικότητα της υπηρεσίας και την αξιοπιστία όχι μόνο εκτός αλλά και εντός χώρας.

Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι ο κ. Γεωργίου απαλλάχθηκε με απόφαση του συμβούλιου Εφετών για το κακούργημα της διόγκωσης του ελλείμματος του έτους 2009 και παραπέμπεται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση για τα αδικήματα: α) Του ασυμβιβάστου, αφού κατά παράβαση της Νομοθεσίας όντας εργαζόμενος του ΔΝΤ, παράλληλα ήταν και Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ β) Γιατί κατάργησε τη λειτουργία του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ και δημοσίευσε Εθνικά στατιστικά στοιχεία χωρίς την έγκριση του συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι παρότι ο κ. Γεωργίου απαλλάχθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, διατηρεί πολλά ερωτηματικά για αυτή την υπόθεση. Θυμίζουμε την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα σημερινού Διοικητή της τραπέζας Ελλάδος , ο οποίος σε εξεταστική επιτροπή, είχε πει τα εξής: «Δεν ήταν και πολύ σοφό αυτό που έγινε. Έχω και εγώ πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Η κάθε χώρα χρησιμοποιεί το Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών και τις γκρίζες ζώνες προς όφελός της. Δεν ωφελεί εδώ να πας να κάνεις το καλό παιδί, γιατί όταν οι άλλοι μετακινούν τα γκολπόστ, εσύ θα φας γκολ. Υπέβαλα το ερώτημα αν το BBC ή η France Telecom είναι στη γενική κυβέρνηση και δεν έλαβα απάντηση …. Η Γερμανία έβγαλε τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ της (από το λογαριασμό γενικής κυβέρνησης), ενώ η Γαλλία πέρασε το κόστος του ασφαλιστικού στην Telecom, δηλαδή εκτός κυβέρνησης».
Αυτά λοιπόν τα ερωτηματικά, είναι από τις σπάνιες φορές που συμπίπτουν με τα δικά μας και που θα τεθούν από τη σύγχρονη ιστορία του τόπου χωρίς τις επιρροές και τους εκβιασμούς των θεσμών.

Για το παραμύθι της αξιοπιστίας μας και τη νομιμοποίησή της από τη EUROSTAT, έχουμε να πούμε τα εξής: Αν χαρακτηριστικό των στοιχείων μας ήταν τα «Greek Statistics» ποιος ήταν ο λόγος που η EUROSTAT τα έκανε δεκτά; Αν μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στη Νομισματική Ενωση, για ποιο λόγο η EUROSTAT δεν το αποκάλυψε; Αν εν τέλει η Ελλάδα έκλεβε στους αριθμούς, δεν υπάρχει, άραγε, κλεπταποδόχος; Τα «Greek Statistics» είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο; Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποδίδει ευθύνες όχι στην ΕΛΣΤΑΤ για τα «Greek Statistics» αλλά στη EUROSTAT.

Αυτό που πρέπει να προβληματίζει, όμως, όλους τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο τους Έλληνες, είναι οι λόγοι για τους οποίους η Νομισματική Ένωση έγινε σκόπιμα με τόση χαλαρότητα, ενώ σήμερα σκόπιμα επιβάλλεται μια σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία έως εξοντώσεως λαών, με αποτέλεσμα τη διαίρεση και την άνοδο των εθνικισμών σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, αν προσθέσει κανείς την κατάχρηση εξουσίας και το σχίσμα που έχει δημιουργήσει με τους εργαζόμενους, μπορεί να συνοψίσει τους λόγους για τους οποίους ο κ. Γεωργίου πρέπει να φύγει από την ΕΛΣΤΑΤ.

Η ομηρία της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του πολιτικού κόσμου πρέπει να λάβει τέλος.




  • Blogroll

  • Blog Archive