Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

«Στο στρατόπεδο Μελίδη τα πράγματα ξεφεύγουν.
Επανειλημμένα έχουμε δει αδιαφορία και αδικίες από στελέχη που αρνούνται πεισματικά να μας αντιμετωπίσουν ως πολίτες που ήρθαμε να πάρουμε την στρατιωτική μας εκπαίδευση.
Πρόσφατα ζήσαμε τα δραματικά και απαράδεκτα γεγονότα στην Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων   ΣΑΤΘ, με τις απειλές και την προσπάθεια  εξευτελισμού των φαντάρων.


Μετά στο ΚΕΤΘ.
Έχουμε στελέχη που υποχρεώνουν σε άδειες φαντάρους με το έτσι θέλω, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την θητεία τους σε στρατόπεδα της παραμεθορίου με ελάχιστες άδειες.
Έχουμε στελέχη που ζητάς αγροτική άδεια και σου απαντάνε ότι πρώτα θα τελειώσεις τις κανονικές σου μέρες και μετά θα πάρεις την αγροτική, παραβαίνοντας κάθε στρατιωτικό κανονισμό!
Μήπως τελικά πρέπει το Υπουργείο Αμύνης να ενημερωθεί για τις συνθήκες "εκπαίδευσης" στο εν λόγο στρατόπεδο και να ενημερώσει τα στελέχη για το τι είναι νόμιμο και τι όχι;
Μήπως πρέπει εκτός από τις επισκέψεις του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, που όλα φαίνονται να λειτουργούν ρολόι (αφού μας έχουν στάξει για να φαίνονται έτσι), να δουν και λίγο μέσα από τη βιτρίνα;»

Οι καταγγελίες όμως είναι συνεχείς και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν καινούργιες.
Αυτό αποδεικνύει ότι ενώ ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης και το Υπουργείο Άμυνας ενημερώνονται συστηματικά και διαρκώς για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, και δεν κάνουν τίποτε για να ελέγξουν τη διοίκηση της μονάδας, ουσιαστικά συναινούν, συγκαλύπτουν και αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Η καθημερινότητα των μονάδων αποκαλύπτει ότι η ηγεσία του Αντιστράτηγου Τελλίδη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις άθλιες συνθήκες στράτευσης της νεολαίας.
Την κυριότερη ευθύνη όμως έχει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, οι πολιτικές αποφάσεις του οποίου συνέβαλαν αποφασιστικά στην πρωτόγνωρη μαυρίλα της υποχρεωτικής μας στράτευσης.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να υπερασπίσουν τα κοινά μας δικαιώματα.
Καλούμε τους γονείς να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά, να σπάσουν τα τηλέφωνα σε ΓΕΣ και στο γραφείο του διοικητή Ταξιάρχου στο ΚΕΤΘ.
Μην επιτρέπεται στους στρατιωτικούς και στο Υπουργείο Άμυνας να εκμεταλλεύεται και να καταπιέζει τα παιδιά σας.


diktiospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive