Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Γιατί άραγε αυτοκτονούν οι Στρατιωτικοί;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Αυγούστου 29, 2015

Γιατί άραγε αυτοκτονούν οι Στρατιωτικοί; 
Με την Αδιαφορία τους εκτελούν στέλεχος με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας!

Την ίδια βδομάδα που σημειώθηκε η 4η αυτοκτονία μέσα σε 30 μέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις -εκ των οποίων οι τρεις (3) ήταν χαμηλόβαθμα στελέχη- ανακοινώνονται οι... βάσεις των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αυτές των Στρατιωτικών Σχολών να απογειώνονται!


Είναι μια ακόμη απόδειξη της κοινωνικής καταστροφής που έχει υποστεί ο λαός μας, καθώς πλέον ολοένα και πιο χαρισματικοί νέοι επιλέγουν τον μιλιταρισμό δια βίου ως επαγγελματική διέξοδο και προοπτική εργασιακής σταθερότητας-αποκατάστασης.
Το τι περιμένει όμως όλους αυτούς τους άριστους μαθητές και από εδώ και εμπρός Σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών περιγράφει το αγωνιώδες μήνυμα ενός απελπισμένου στελέχους΄, μια κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου που βιώνει το τι σημαίνει να σε θεωρούν Αναλώσιμο και να σε πετούν στα αζήτητα, όταν πλέον αδυνατείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του Στρατού.
Προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα γνωριμίας με το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων, χειραγώγησης-ελέγχου-καθυπόταξης-εξαγοράς που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, με καθοριστικό τον ρόλο τόσο των αστικών κομμάτων εξουσίας όσο και των ξεδιάντροπων αντιδραστικών Ενώσεων Αποστράτων!
 
"17 χρόνια στα τεθωρακισμένα και με πέταξαν στα σκουπίδια"
"Αυτό τονίζει στέλεχος που απευθύνθηκε σε δημοσιογράφο  με επιστολή που δημοσιεύτηκε, προκαλώντας πραγματική ανατριχίλα καθώς είχαν τη δυνατότητα, που δύσκολα τους προσφέρεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς σημαίνει Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις!
"Είμαι στρατιωτικός και αντιμετωπίζω κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και οικονομικά. Εδώ και δύο έτη έχω καρκίνο εγκεφάλου και δυστυχώς κακοήθεια, επιληπτικός και θρομβώσεις. Γενικά είμαι σε χάλια κατάσταση...    
Είμαι χωρισμένος πατέρας δυο μικρών παιδιών 7 και 5 ετών που είναι πλέον και η μόνη μου χαρά και δύναμη..
Ζήτησα από την υπηρεσία να με βοηθήσει να στεγαστώ στα στρατιωτικά οικήματα της Ρόδου για να εξοικονομήσω έστω κάποια χρήματα για περαιτέρω εξετάσεις στο εξωτερικό και να είμαι εντάξει στο θέμα των συνθηκών διαβίωσης των τέκνων μου...
Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται και όλοι όσοι στεγάζονται είναι άνθρωποι που δεν ε΄χουν καν ανάγκη και είναι 5-6-8 έτη στα οικήματα.
Ντρέπομαι ειλικρινά που μετά από 17 έτη υπηρεσίας στα τεθωρακισμένα και μόνο παραμεθόριο με αντιμετωπίζουν σαν έναν πεταμένο!
Λυπάμαι ειλικρινά που αρρώστησα και εύχομαι όλοι τους να είναι καλά και να χαίρονται τα σπίτια τους και τα όλα τους.
Ένας αναγνώστης με παράσημα..."
Στην παραπάνω επιστολή η οργή για την αδικία συμβαδίζει με την απελπισία, ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζεται ως τελειωμένος.
Ενός ανθρώπου που πρόσφερε και προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά συνειδητοποιεί ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του αφαιρούν τη δυνατότητα όχι μόνο να ζήσει αξιοπρεπώς αυτός και τα παιδιά του, αλλά και τον εμποδίζουν να δώσει την σημαντικότερη μάχη, αυτή της σωτηρίας της ζωής του.
Εμείς απαιτούμε τόσο ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης όσο και ο νέος ΥΕΘΑ Γ.Γιάγκος να συναισθανθούν το πρόβλημα, να κατανοήσουν ότι αυτά τα οδυνηρά αδιέξοδα οπλίζουν το χέρι και παίρνουν ζωές, αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλία για να δοθεί η απαιτούμενη λύση.
                                   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive