Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μπίζνα με κέρδη δισεκατομμυρίων η παράνομη διακίνηση προσφύγων

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Με τους χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το λαθρεμπόριο προσφύγων προς τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημειώσει σημαντική αύξηση, μεγαλύτερη ακόμα και από το παράνομο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

«Στην Ελλάδα μόνο, υπάρχουν 200 τέτοια κυκλώματα», δηλώνει  ο επικεφαλής της αυστριακής υπηρεσίας καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, Gerald Tatzgern.

«Έχει εξελιχθεί σε μια επιχείρηση αξίας πολλών δισεκατομμυρίων» δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. Οι διακινητές βρίσκονται σε περιοχές όπως η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, τα Σκόπια, η Ρουμανία και η Σερβία.

Η παρουσία τους ήταν εμφανής ακόμα και στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κελέτι στη Βουδαπέστη, όπου χιλιάδες πρόσφυγες περίμεναν να επιβιβαστούν στα τρένα προς την Αυστρία. Οι διακινητές περιφέρονται στο πλήθος αθόρυβα, παρέχοντάς τους έναντι εκατοντάδων δολαρίων την μεταφορά τους στην Αυστρία.

Αλλά η μνήμη είναι νωπή ακόμα από τον θάνατο 71 μεταναστών από ασφυξία στο πίσω μέρος ενός φορτηγού την περασμένη βδομάδα, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους.


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive