Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Άραβες χωρίς γένια του πιτσιρίκου

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015
Ο Mohamad είναι από το Ιράκ και αρκετά χρόνια πλέον στη Γερμανία. Πέρασε δύο φορές από Ελλάδα, για να φτάσει εδώ.  Την πρώτη φορά, έμεινε τρεις μέρες και μετά τον έστειλαν πίσω, ενώ τη δεύτερη κατάφερε να συνεχίσει τη πορεία του προς το «όνειρο».  Στη πατρίδα του είχε μία μεσαία επιχείρηση, σπίτι και αυτοκίνητο και ζούσε αρκετά καλά.

Προβλήματα υπήρχαν πάντα, μου λέει, αλλά, μετά την εμπλοκή των Αμερικανών, δεν έχει μείνει τίποτα για να επιστρέψει.  Ο Keab είναι κι αυτός Ιρακινός, με ειδικότητα στους υπολογιστές.  – Δε θα ήθελες να επιστρέψεις; – Όχι. Είναι πολύ επικίνδυνα. Κάποιοι, που προσποιούνται τους μουσουλμάνους, θα με σκότωναν. – Γιατί; Μουσουλμάνος δεν είσαι; – Ναι, αλλά δε τους νοιάζει τι είμαι. Εάν δεν το «αποδείξω» σκοτώνοντας κάποιον «αλλόθρησκο», τότε θα με αποκεφαλίσουν. –

Καλά ρε, δε μπορείτε να τους σταματήσετε; Είναι λιγότεροι από εσάς. – Δε γίνεται. Προμηθεύονται όπλα από πολλές χώρες και κυρίως την Αμερική. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που, μαζί τους, υπήρχαν και άλλοι στρατιώτες, μη Άραβες.  Ο Ahmed και ο Ibrahim είναι Σύριοι, αν θυμάμαι καλά. Επίσης, έχω γνωρίσει Κούρδους, Λίβυους, Λιβανέζους και αρκετούς από πρώην Γιουγκοσλαβία.  Όλοι με μία ιστορία να σου πουν.  Όλες, όμως, οι ιστορίες τους, έχουν κάτι κοινό, που θυμίζει …Ελλάδα.

 Το κοινό είναι πως περιγράφουν τις χώρες τους, ως χώρες με πολλά προβλήματα, τα οποία διογκώθηκαν, μετά την εμπλοκή διάφορων «φίλων» , που θέλησαν να τους «βοηθήσουν».  Ο ρατσισμός στη Γερμανία, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία, μπορεί να μην είναι έκδηλος, αλλά αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι, είναι πως, όλοι αυτοί, είναι πολίτες κατώτερης κατηγορίας.  Και όποιος νομίζει, πως εμείς, οι Έλληνες, έχουμε άλλη αντιμετώπιση, πλανάται πλάνην οικτρά. Ίσως κάποτε, αλλά αυτό πλέον αλλάζει.

  Κάτι τελευταίο, που στην αρχή ούτε που το είχα παρατηρήσει.  Κανείς τους, δεν έχει μούσι! Είναι όλοι ξυρισμένοι!  Ο μόνος που είχε γενειάδα, μέχρι πριν 3 μέρες, ήμουν εγώ. Τη πρώτη μέρα που πήγα στη δουλειά ξυρισμένος, ο Keab, μου λέει γελώντας:  – Τώρα δε θα σε περνάνε για τρομοκράτη. – Γιατί το λες αυτό; – Γιατί χθες, περπατούσα με τη Γερμανίδα που δουλεύει στο γραφείο, η οποία σε έδειξε και είπε πως είσαι τρομοκράτης που δουλεύει στη Γερμανία. Εάν, είσαι από την Αμερική και έχεις γένια, είσαι καλλιτέχνης, εάν είσαι Άραβας, είσαι τρομοκράτης, συμπλήρωσε.

 Μετά από αυτό, παρατήρησα ότι όλοι ήταν ξυρισμένοι και κατάλαβα και τον λόγο.  Περιττό να σου πω, πως θα ξαναφήσω μούσια.  Πιτσιρίκο, δεν αξίζει στη χώρα μας -και σίγουρα δεν το αξίζουν όλοι οι Έλληνες-, αλλά θα είχε πολλή πλάκα να ξεσπούσε μία σύρραξη, και να έβλεπα όλους αυτούς τους υπανθρώπους που τους φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σε μία άλλη χώρα, και να θεωρούνται πολίτες άλλης κατηγορίας και τρομοκράτες.  Γιώργος από Γερμανία  (Αγαπητέ Γιώργο, η Δύση καταστρέφει τις αραβικές χώρες, και μετά το παίζει φιλάνθρωπη. Η υποκρισία της Ευρώπης δεν έχει όρια. Έχω την εντύπωση πως οι Έλληνες θεωρούνται ήδη πολίτες άλλης κατηγορίας. Εντάξει, όχι όλοι. Μόνο οι φτωχοί. Μην υποτιμάς τους Έλληνες, βοηθάνε μετανάστες και πρόσφυγες περισσότερο από όσο νομίζεις ή νομίζουν κάποιοι. Εγώ, πάντως, είμαι αξύριστος εδώ και 11 χρόνια. Να είσαι καλά.)

pitsirikos
  • Blogroll

  • Blog Archive