Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σπίρτζης: Όχι διόδια στο κέντρο - Ναι στις αυξήσεις των εισιτηρίων

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015
Παραθέτουμε τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, σε σχέση με τις πληροφορίες για τοποθέτηση διοδίων και στο κέντρο της Αθήνας.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δηλώνει ότι είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με τις διαψεύσεις του υπουργού, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς κυβιστήσεις  σε όλες τις εξαγγελίες της.
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και καλούμε τους πολίτες να πυκνώσουν τις επιτροπές αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε όλες τις γειτονιές.

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να σχεδιάζει την τοποθέτηση σταθμών διοδίων στην καρδιά της Αθήνας έβαλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός αποκάλεσε «σενάρια φαντασίας» τα σχετικά δημοσιεύματα, καθιστώντας σαφές πως στόχος του υπουργείου...
είναι να υπάρχουν χαμηλότερα διόδια στους αυτοκινητόδρομους της χώρας και «δεν θα πάμε να βάλουμε διόδια στο κέντρο της Αθήνας».
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι επίκεινται ανατιμήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Το υπουργείο, όμως, αναζητά λύση ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά και οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών.
 «Αυτό παλεύουμε», ανέφερε συγκεκριμένα, γνωστοποιώντας πως εκπονείται μια «σοβαρή μελέτη» σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, «προκειμένου να μείνουν σταθερές οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και να μπει ο ΦΠΑ μόνο στα εισιτήρια».
Σε κάθε περίπτωση, θα διατηρηθεί η ατέλεια για ΑμεΑ και ανέργους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα δικαιώματα σου σε ΜΜΜ

  • Blogroll

  • Blog Archive