Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σουηδία: Υποστηρικτής εξτρεμιστικών ακροδεξιών κινημάτων ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015
Ακροδεξιές απόψεις φαίνεται πως είχε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με σπαθί σε σχολείο της Σουηδίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστούν ακόμη δύο.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο διάφορες ταινίες σχετικά με τον Χίτλερ και τον ναζισμό. Η αστυνομία στρέφει την έρευνά της στα πολιτικά κίνητρα της επίθεσης. Άλλωστε, στο σχολείο, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, φοιτούν κυρίως, παιδιά μεταναστών.

Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στο Τρολχάταν, βιομηχανική πόλη η οποία απέχει μία ώρα βορείως του Γκέτεμποργκ. Στο σχολείο το οποίο έβαλε στο στόχαστρό του ο μασκοφόρος φοιτούν περίπου 400 μαθητές, μεταξύ των οποίων και πολλοί νεαροί μετανάστες που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα.

Ο δράστης ήταν ηλικίας 21 ετών και καταγόταν από το Τρολχάταν, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του. Σοκαρισμένοι ακόμη από τα γεγονότα, πολλοί μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο τους και αντάλλαζαν τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο νεαρός «Νταρθ Βέιντερ» όπως ήταν το παρατσούκλι του από τη γνωστή ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων», είχε ποζάρει μαζί τους λίγα λεπτά πριν σπείρει τον θάνατο.

koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive