Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Πάταγο έκαναν οι φωτογραφίες που αποτύπωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε γραφικές και εξίσου επικίνδυνες στιγμές εθνικιστικής και μιλιταριστική ευφορίας!
Η προπαγανδιστική επιχείρηση που έστησαν τα επιτελεία του Μαξίμου και του Πενταγώνου δε μπορούν να αποκρύψουν αφενός τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι φαντάροι και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Αφετέρου ότι η Πανελλαδική Άσκηση....
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 αποτέλεσε ένα πανάκριβο πολεμικό σόου, ενός στρατού που ταυτίζεται ολοένα περισσότερο με τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και που για πρώτη φορά είχε ως βασικό του σενάριο τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στοχεύει την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και στρέφεται κατά του εσωτερικού λαού.

Βλέπεις, η πραγματική ασύμμετρη απειλή για τον εργαζόμενο λαό μας είναι η κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια, η πολεμική εμπλοκή στον πόλεμο κατά των μεταναστών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προετοιμασία του Στρατού να αναλάβει καθήκοντα καταστολής πλήθους.   
Όμως η εχθρική προς τους εργαζόμενους αστική πολιτική ασκείται με τις ίδιες μεθοδεύεις, τα ίδια επικοινωνιακά κόλπα, την ίδια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ακόμη αστός πολιτικός που μοιράζει ρητορεία περί «εθνικών αναγκών» και το παίζει Πολέμαρχος, όπως φυσικά οι Καραμανλής-Σαμαράς-Καρατζαφέρης-Βενιζέλος και λοιποί Πασόκοι πολιτικοί, που όμως για τον εαυτό τους διαπραγματεύτηκαν με τα κόμματα τους και τον στρατό, χρησιμοποιώντας τους πλέον άθλιους τρόπους προσωπικής συναλλαγής για να εξασφαλίσουν την Λούφα, την Εξαγορά, την Απαλλαγή από τα δύσκολα και τελικά την υποχρεωτική στράτευση που επιβάλλουν όμως στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Για να μας εκμεταλλεύονται οικονομικά και εργασιακά, για να μας μετατρέπουν σε κρέας στα κανόνια τους.
Έτσι λοιπόν πορεύτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, όταν πήγε στο βυσματικό Πολεμικό Ναυτικό για να μπει κάτω  από την προστατευτική αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ.
Να τι δήλωνε πριν από χρόνια σε έντυπο του συγκροτήματος Λαμπράκη:
Συμφωνείς με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας;
Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί. 
Και μέχρι να γίνει αυτό;
Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.
Εσύ όταν πήγες στρατό, είχες βάλει βύσμα;
Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα! 
Κακοπέρασες;
Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές -ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!
Φοβερό!
Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…
Όμως ο Αλέξης Τσίπρας πουλά επίσης το προφίλ του αγωνιστή, του καταληψία.
Τι κάνει σήμερα ως ο άνθρωπος που υπέγραψε το 3ο πιο σκληρό μνημόνιο, που σημαίνει το κλείσιμο και άλλων σχολείων ή αυτά που θα λειτουργούν δε θα έχουν εκπαιδευτικούς, πετρέλαιο θέρμανσης, δυνατότητα μεταφοράς μαθητών, ενώ σειρά ειδικοτήτων καταργείται.
Αυτοί είναι εξάλλου και οι λόγοι που κινητοποιούν τους μαθητές.
Για να βρεθούν αυτή τη φορά αντιμέτωποι με τους Αστυνομικούς και τους Εισαγγελείς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ: ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!


Μετά την χθεσινή εισαγγελική παραγγελία, ώστε η αστυνομία να διερευνήσει το θέμα τον καταλήψεων και αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, τα περισσότερα σχολεία έληξαν τις καταλήψεις τους χθες το απόγευμα. Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο 4ο ΕΠΑΛ, το οποίο αν και άνοιξε χθες το απόγευμα, σήμερα το πρωί καθηγητές και μαθητές το βρήκαν κλειστό. Λίγο μετά τις 9 το πρωί παρουσία εισαγγελέα άνδρες της αστυνομίας, άνοιξαν το σχολείο χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις. 
Εισαγγελική παραγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας να ερευνήσει το θέμα των καταλήψεων και αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.
Ήδη από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας) κλήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας διευθυντές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουν.  
Από χθες δε, η πλειοψηφία των σχολείων σταμάτησε τις καταλήψεις, ενώ σε όσα συνεχίσθηκε ακόμα και χθες, εκτιμάται ότι από σήμερα το πρωί αυτά θα λειτουργήσουν κανονικά. Β.Β.http://www.tharrosnews.gr/
Να τι δήλωνε για το συγκεκριμένο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας:
Θεωρείς την κατάληψη ενός σχολείου πολιτική πράξη;

Όταν γίνεται με όρους συλλογικής λειτουργίας, ναι.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μαθητές κάνουν κατάληψη για να χάσουν μάθημα.
Ναι, το ξέρω. Ακόμα κι έτσι όμως να γίνεται, αν το αποφασίζει η πλειοψηφία, είναι κι αυτό μια πολιτική πράξη. Το να θες να χάσεις μάθημα κάτι σημαίνει.

Τι σου άφησε εσένα η δική σου κατάληψη;

Πάρα πολλά. Κι όχι μόνο σε μένα, οι περισσότεροι απ’ τη γενιά μου μπολιαστήκαμε απ’ αυτό το πράγμα. Δηλαδή εγώ, ρε παιδιά, θυμάμαι ότι κάναμε κατάληψη και ήταν κάτι το συγκινητικό για μας που το ζούσαμε. Είχαμε την περιφρούρηση, το φαγητό, το φαρμακείο, την καθαριότητα… Άλλοι είχαν αναλάβει να έρχονται σε επαφή με άλλα σχολεία και να γυρνάνε όλη την Αθήνα, άλλοι είχαν αναλάβει να κάνουν βάρδιες στην πόρτα από το πρωί μέχρι το βράδυ, άλλοι επειδή το σχολείο ήταν μεγάλο είχαν σκοπιές...
Και μάλλον ήταν η πρώτη φορά που κάνατε κάτι όλοι μαζί στο σχολείο…
Ναι, το σχολείο δε σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Γι’ αυτό και τελικά είναι ίσως το σημαντικότερο μάθημα που πήραμε από τη μαθητική μας διαδρομή.


Έχει όμως να συγκρίνουμε την συνέπεια λόγων και έργων του πρωθυπουργού, που εμφανίζεται δίγλωσσος και σταθερά μαλωμένος με την Αλήθεια.
Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη: το έκανε στο Δημοψήφισμα με το ΟΧΙ στα Μνημόνια του 61,3% του λαού, το έκανε στις εκλογές με το τεράστιο ποσοστό Αποχής.
Πρέπει τώρα να μετατρέψει την αηδία και την οργή του σε Αγώνα, σε Δύναμη Ανατροπής.
Συνάδελφοι, με Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να σταθούμε μαζί με τον εργαζόμενο λαό απέναντι στα αντεργατικά, τρομοκρατικά και φιλοπολεμικά σχέδια τους.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive