Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΝΕΚΡΟΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2015
Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα θύματα των επιθέσεων είναι τουλάχιστον 153.
Μόνο σε ομηρία...
σε συναυλιακό χώρο, η οποία τερματίστηκε με έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας και νεκρούς τους οκτώ δράστες, σκοτώθηκαν πάνω από 118 άτομα.
Ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο του Παρισίου για τον εντοπισμό των δραστών των υπόλοιπων επιθέσεων.
Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Σε κατάσταση έκακτης ανάγκης η Γαλλία και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι.
 Πάνω από 1.500 στρατιώτες αναπτύσσονται στους δρόμους του Παρισιού.
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πως «η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της».

Από τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα, τα τρία σημειώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού, στην «Place de la République», ενώ μια ακόμη επίθεση σημειώθηκε εκτός κέντρου, στο γήπεδο «Stade de France», στα προάστια της Γαλλικής πρωτεύουσας. Οι επιθέσεις ήταν πολύνεκρες με μεγαλύτερη αυτή στον συναυλιακό χώρο, όπου πάνω από 118 θεατές δολοφονήθηκαν με την αστυνομία να μιλάει για σφαγή. Πληροφορίες δεν έχουν δοθεί ακόμη για τα άλλα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα που αναφέρθηκαν και αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία για το σύνολο των επιθέσεων.



Ειδικότερα όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, οι επιθέσεις ξεκίνησαν με τρεις - κατά άλλες πηγές δύο - εκρήξεις από καμικάζι στο χώρο του «Stade de France», όπου διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος και απομακρύνθηκε από το χώρο και μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για έκακτη σύσκεψη. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση καμικάζι στη Γαλλία.




Ακόμη τρεις ένοπλες τυφλές επιθέσεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού. Το πιο πολύνεκρο επεισόδιο σημειώθηκε στον χώρο συναυλιών Bataclan, όπου τέσσερις δράστες επιτέθηκαν με καλάσνικοφ φωνάζοντας «ο Αλάχ είναι μεγάλος», σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 ανθρώπους, κυρίως νεαρής ηλικίας. Εντός του χώρου βρίσκονταν πάνω από 1.000 θεατές για μια συναυλία του συγκροτήματος «Eagles of Death Metal» και οι δράστες κράτησαν ομήρους εντός της αίθουσας. Η ομηρία τερματίστηκε με έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τρεις από τους τέσσερις δράστες ανατινάχτηκαν πριν από την είσοδο των δυνάμεων ασφαλείας.

Μία ακόμη επίθεση έγινε στο 10ο  διαμέρισμα, όπου δράστες πέρασαν έξω από εστιατόριο και άνοιξαν πυρ. Ένα ακόμη χτύπημα σημειώθηκε στη Μπισάρ, με τυφλή επίθεση από δράστες και επίσης αρκετά θύματα.

Το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα ξύπνησε στη Γαλλία τον εφιάλτη που έζησε όταν στις 7 Ιανουαρίου 2015, ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί και επτά τραυματίες.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive