Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις 28 απεργών και συνδικαλιστών σε εργοστάσιο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015
Σε μαζικές προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» της Θεσσαλονίκης προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία, μετά από καταγγελία της εργοδοσίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αλλά και αλληλέγυων,  που βρίσκονταν στο...
πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων  και τεσσάρων μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.
Στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  Λεωνίδας Στολτίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, Μανώλης Καραντούσας, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου στον Όμιλο, Γιάννης Τζαβάρας, καθώς και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Χαλκίδας.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.
Από την πλευρά τους και οι συλληφθέντες, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής από στελέχη της εργοδοσίας.
  • Blogroll

  • Blog Archive