Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Με αναφορές στον Μελιγαλά προσπαθούν να αθωώσουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015
Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί εκ νέου η δίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής....
έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών κατηγορουμένων, οι οποίοι έφτασαν να αναφερθούν μέχρι και στο ΕΑΜ και τον Μελιγαλά προκειμένου να υπερασπιστούν τους πελάτες τους.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Χρήστος Δεληγιάννης, ο οποίος εξέπληξε έδρα κι ακροατήριο,  όταν σχολιάζοντας φωτογραφία μελών της Χρυσής Αυγής εν ώρα εκπαίδευσης είπε  «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών».

Ο μάρτυρας, που ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές» που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ «επιβάλλουν το ναζισμό δια της βίας». Αναφορικά με το τι είπε ο Παύλος Φύσσας στον Γιώργο Ρουπακιά, ο Δεληγιάννης κατέθεσε ότι τον άκουσε να φωνάζει «Έλα εδώ ρε π…». Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν, ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί.

Αναφορικά με τα όσα γνωρίζει για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι δεν είχε ακούσει δηλώσεις στελεχών της νωρίτερα όπως το «εμείς χαιρετάμε ναζιστικά αλλά αυτά τα χέρια είναι καθάρα» και το «είμαστε φασίστες, εθνοσοσιαλιστές, απόγονοι του 1945;». Επικαλούμενος επίσης πάλι τα μέσα ενημέρωσης είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στην Χρυσή Αυγή, μόνο για την δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης.

Με τη σημερινή συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες αντεγκλήσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, και την πρόεδρο της έδρας να διακόπτει τη συνεδρίαση τουλάχιστον δύο φορές, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί πέρασαν στην αντεπίθεση, κάνοντας αναδρομή στο μακρινό εμφυλιακό παρελθόν.

Ένταση προκλήθηκε κι όταν συνήγορος της πλευράς Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό Χρήστο Δεληγιάννη αν εκτός από το σύνθημα «αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή» ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς». Παρά τις αντιδράσεις ο συνήγορος υπεράσπισης επέμενε στην ερώτηση του, με άλλους εκ των συνηγόρων υπεράσπισης να «εξηγούν» τι εννοεί, φωνάζοντας «την Πηγάδα, την Πηγάδα». Οι προκλήσεις των δικηγόρων που υπερασπίζονται τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε νέα διακοπή της διαδικασίας,

Κατά τη διαδικασία δεν έλειψε ο εκνευρισμός της πλευράς Φύσσα με την μητέρα του Μάγδα να εξανίσταται όταν ο ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον Χρήστο Δεληγιάννη, εάν έχει δει μέλη της Χρυσής Αυγής να καταστρέφουν περιουσίες. Η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε τότε όρθια κι άρχισε να φωνάζει πως «μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου».


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive