Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑΤΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!


Συμπολίτες, συμπολίτισσες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας την καταστροφική πολιτική του 3ου μνημονίου ετοιμάζεται, σε συνεργασία με την Τερατόικα. να ξεκινήσει μαζικούς πλειστηριασμούς σπιτιών, κατασχέσεις και το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών. Πίσω από το θέατρο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που παίζεται, με συνενόχους την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, «στρώνεται» το έδαφος για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια μας.
Σταδιακά μπαίνουν στη συζήτηση όλα τα θέματα, με στόχο να κλείσουν όλα μαζί τα ζητήματα που συνδέονται με τις οφειλές των κατεστραμμένων από την κρίση ελλήνων, τραπεζικά δάνεια, οφειλές στο Δημόσιο και στα  Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ η ΔΕΗ θα κατεβάζει καθημερινά τους διακόπτες σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά.
Αμέσως μετά ανοίγει το δεύτερο μεγάλο θέμα, η σφαγή των....
συνταξιούχων. Οι συντάξεις θα περικοπούν για πολλοστή φορά, αυτή τη φορά όμως δεν θα περικοπούν απλά, θα πάψουν να είναι συντάξεις και θα γίνουν επιδόματα φτώχειας.
Ο νόμος Κατσέλη, όπου είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες υπερχρεωμένοι πολίτες θύματα της μνημονιακής πολιτικής, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ουσιαστικά καταργείται . Παίζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα ποσοστά των ανθρώπων και των οικογενειών που θα πετάξουν στο δρόμο. 60%, 75%, αυτά τα νούμερα είναι άνθρωποι που θα τους ρίξουν στην κρεατομηχανή του κεφαλαίου και των μηχανισμών του ( Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ.)
Ανάμεσα στους δανειστές και τους έλληνες υπουργούς που συζητούν (πρωταγωνιστής ο εκλεκτός γόνος εφοπλιστών ο κ. Σταθάκης που ξέχασε να δηλώσει 1 εκ. ευρώ) έχουν τεθεί θέματα που προκαλούν ανατριχίλα, όπως η πώληση σε τιμές στο 15% ή στο 20% της αξίας τους , στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων στα κοράκια των district funds. Και το χειρότερο τους δίνουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν οι ίδιοι τους δανειολήπτες, με τρόπους που δεν έχουν σχέση με τη νομιμότητα. Φυσικά αυτή η διαδικασία είναι παράνομη και αντισυνταγματική,  αφού κανένας δεν θα πήγαινε να δανειστεί χρήματα αν ήξερε ότι αυτά εκ των υστέρων θα τα χρώσταγε σε μαφιόζους τοκογλύφους. Που θα σταματήσει επιτέλους αυτό το νομοθετικό όργιο, μήπως στο άμεσο ή λίγο πιο μακρινό μέλλον θα έχουμε και φυλάκιση των δανειοληπτών που δεν μπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους;
Ελάχιστοι πρόσεξαν ότι μέσα από τον λεγόμενο Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών που ήδη ισχύει, το χρονικό όριο για να χαρακτηριστεί ένα δάνειο ως κόκκινο έχει μειωθεί από τους 3 μήνες στον ένα μήνα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αν υπάρξει έστω και μία μέρα καθυστέρηση στην πληρωμή της δόσης το δάνειο χαρακτηρίζεται και ο δανειολήπτης κινδυνεύει και με πλειστηριασμό. Το γεγονός αυτό συμβαίνει σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον που συνέχεια χειροτερεύει –αύξηση φορολογίας, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση της ανεργίας-κι έτσι ρίχνει καθημερινά τους δανειολήπτες στην άβυσσο της υπερχρέωσης.
Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε,
κλείσε τα μάτια και τ’ αφτιά σου στην καθημερινή αρρωστημένη προπαγάνδα των καναλιών, του συστημικού τύπου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν μπαταχτσήδων και στρατηγικών κακοπληρωτών. Δεν λένε τίποτα για το γεγονός ότι τις τράπεζες τις χρεοκόπησαν οι ίδιοι οι τραπεζίτες που δίνουν θαλασσοδάνεια στους εαυτούς τους, σε πολιτικά κόμματα, σε κανάλια, σε επιχειρηματίες κρατικοδίαιτους, σε πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους. Στήριξε αυτόν τον αγώνα για να μην πετάξουν τον γείτονά σου στο δρόμο, γιατί αύριο θα χτυπήσουν και τη δική σου πόρτα και τότε κανείς δεν θα σε στηρίξει.

Δανειολήπτη, οφειλέτη,
σταμάτα να κρύβεσαι κάτω από την κουβέρτα, η υποκριτική συγκάλυψη του προβλήματος, οι μικροαστικές ευπρέπειες και οι προσπάθειες ατομικής λύσης δεν θα σε γλυτώσουν.
Αν δεν αγωνιστείς για τον εαυτό σου και  για τους άλλους, κανείς δεν θα σε βοηθήσει.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
Όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Συμπολίτες
στα πλαίσια της αγωνιστικής μας κινητοποίησης και για την καλύτερη ενημέρωσή μας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 6 μμ. στο Καφέ Work, Βουτσινά 61 στο Χολαργό, ο Σύλλογος Δανειοληπτών Τραπεζών και Οφειλετών Δημοσίου και το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ οργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την κινηματική και νομική αντιμετώπιση του προβλήματος των χρεωμένων πολιτών και των κόκκινων δανείων.

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Κινήματος και του Συλλόγου, ενώ θα παρευρεθούν και δικηγόροι που θα απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.


Επιτροπή Πολιτών Χολαργού ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive