Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Ενοχλημένο το Μαξίμου, αναγνωρίζει με καθυστέρηση ως «σοβαρό» το θέμα - Ο πρώην υπουργός αναμένεται να πάει αύριο στον εισαγγελέα - Πριν την κυβερνητική ανακοίνωση, είχε στηλιτεύσει την πολύωρη σιωπή του Μαξίμου - Πλήρη διερεύνηση ζητά η αντιπολίτευση

Συγκλονιστικές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει τις τελευταίες ώρες η πολύκροτη υπόθεση που ....
ξέσπασε με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση (με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα) ότι πολιτικά στελέχη διασυνδεδεμένα με την τρομοκρατία απείλησαν τη ζωή του.
Ενώ η πρωτοφανής αποκάλυψη έγινε το βράδυ του Σαββάτου (με την κυκλοφορία δηλαδή των κυριακάτικων εφημερίδων) η κυβέρνηση χρειάζεται 24 ολόκληρες ώρες να αντιδράσει και ενώ ενδιάμεσα ο κ. Πανούσης είχε στηλιτεύσει την κυβερνητική σιωπή και είχε προχωρήσει ένα βήμα ακόμη στις καταγγελίες του.

Είχε δηλώσει συγκεκριμένα (στο Βήμα FM) ότι αυτοί που τον απείλησαν ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ενήμερη.

Φανερά ενοχλημένο το Μέγαρο Μαξίμου και ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καλούσε να πάρει θέση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, εξέδωσε μία ανακοίνωση δύο γραμμών, με την οποία παραδεχόταν μεν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, αλλά καλούσε τον κ. Πανούση να καταθέσει τις καταγγελίες του στη δικαιοσύνη και να μην τις περιφέρει στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» έλεγε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως, από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανούσης του απάντησε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που είχε σήμερα για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό.

«Ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που με απείλησαν»
Πριν την κυβερνητική ανακοίνωση είχε δηλώσει ότι «το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να  προβληματίζει».

Επέμεινε, δε, στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι «αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και διευκρινίζοντας ότι «μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα για τις καταγγελίες του».

Ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης». Επίσης επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του, την δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του, «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατά πληροφορίες, τη Δευτέρα ο κ. Πανούσης θα πάει στον εισαγγελέα και θα καταθέσει όσα στοιχεία έχει.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive