Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Και Τιμωρούν τους φαντάρους που παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση…
Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου από το candianews.gr (1711/2015) που έστειλε συναγωνιστής στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και επεσήμανε τα εξής:

«Η καταγγελία μοιάζει απίστευτη, αλλά δυστυχώς είναι αληθινή: στρατευμένοι που υπηρετούν στο στρατόπεδο Δασκαλογιάννη της ΣΕΑΠ, στο Ηράκλειο, οι οποίοι πήγαιναν χθες για το πρωινό τους στη λέσχη, βρήκαν πάνω στα τραπέζια δεκάδες τρωκτικά που "απολάμβαναν" τις μαρμελάδες και...
ό,τι άλλο υπήρχε... Οι στρατευμένοι φυσικά δεν πλησιάζουν το φαγητό, με συνέπεια από χθες να παραμένουν νηστικοί, υπό το φόβο να τρώνε τα ίδια φαγητά με τα ποντίκια...

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στο Candianews, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται το πρόβλημα, ενώ γενικότερα στη μονάδα υπάρχει και ανάλογο πρόβλημα με κοριούς! Συγγενείς στρατευμένων μάς λένε ότι τα βράδια τα παιδιά τους ψάχνουν στα κρεβάτια και πάνω τους με φακούς για να εντοπίσουν τους κοριούς...».
Θα περίμενε όμως ότι η δημοσιευμένη καταγγελία θα έθετε σε συναγερμό τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό και επίσης επικίνδυνο για την υγεία των στρατευμένων, ζήτημα.
Αμ δε… Η διοίκηση της μονάδας είχε τελείως διαφορετική άποψη. Όχι μόνο δεν έπραξε το αυτονόητο αλλά με την συμπεριφορά της συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων, να προκαλεί όλους τιμωρώντας 
Σε νέα του ανάρτηση του candianews.gr με τίτλο «ΣΕΑΠ: Νέες καταγγελίες για την επιδρομή τρωκτικών
- Αντί λύσης, έριξαν… φυλακή μετά από ομαδική δηλητηρίαση!», στις 18/11/2015, αναφέρει τα εξής: “Νέες σοβαρές καταγγελίες φτάνουν στο Candianews για το θέμα της εισβολής τρωκτικών στην τραπεζαρία και κοριών στους θαλάμους των στρατευμένων, στη ΣΕΑΠ Ηρακλείου.
 Συγγενείς στρατευμένων μας δίνουν την πληροφορία ότι τους τελευταίους μήνες οι νέοι πάθαιναν συνεχώς τροφικές δηλητηριάσεις, με αποκορύφωμα τον περασμένο Απρίλιο, όταν σχεδόν όλη η μονάδα προσβλήθηκε! Μάλιστα, γονιός καταγγέλλει ότι ενώ οι στρατευμένοι ήταν στο αναρρωτήριο, αλλά αντί να κινητοποιηθεί για τους λόγους της μαζικής δηλητηρίασης η διοίκηση, τους έριξε και 10 μέρες φυλακή και στέρηση εξόδου!
 Ο λόγος;
Επειδή κάποιος από τους ασθενείς έκανε… εμετό και λέρωσε, χωρίς να αποκαλύψει κανείς ποιος ήταν!
Η κατηγορία ήταν, σύμφωνα με συγγενείς στρατευμένων, «ανεπανόρθωτη καταστροφή στρατιωτικού υγειονομικού υλικού»!
 Οι απίστευτες καταστάσεις τις οποίες εντοπίζουν οι συγγενείς των νέων που υπηρετούν στη ΣΕΑΠ έχουν και συνέχεια.
 Όταν κάποιος από αυτούς επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο, τον παρέπεμψαν σε αξιωματικό από το επιτελείο του, από τον οποίο και ζήτησε να ενημερωθεί τους λόγους της τιμωρίας των ασθενών στρατευμένων.
 Η συμπεριφορά του αξιωματικού, κατά τον πολίτη, ήταν τουλάχιστο απρεπής, ενώ δεν έδωσε και καμιά διευκρίνιση…
«Το θέμα που αναφέρετε με τα ποντίκια μού έλυσε την απορία για τις δηλητηριάσεις που παθαίνουν πολλοί μέσα στη ΣΕΑΠ, το τελευταίο διάστημα», αναφέρει συγγενής άλλου στρατευμένου.
Ο οποίος επιβεβαίωσε και την πληροφορία που μας δόθηκε ότι αντί η διοίκηση να λύσει το πρόβλημα έριξε και φυλακή στους ασθενείς στρατευμένους.
Για τους κοριούς στους θαλάμους, συγγενείς λένε στο Candianews ότι οι ίδιοι εντοπίζουν τα προβλήματα και παίρνουν φάρμακα για να αντιμετωπιστούν…
«Δυστυχώς στην πατρίδα μας πρέπει να συμβεί κάποιος θάνατος για να αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα, για 2-3 μέρες το πολύ κι αυτά…», γράφει μητέρα στρατευμένου”.
Εμείς θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση του ΓΕΣ που καλείται να ελέγξει και τι συμβαίνει στη μονάδα, αλλά και τι συμβαίνει με τον Ταξίαρχο Διοικητή.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive