Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

«Σκοτώνουν» οι αριθμοί: 18.000 Αχαιοί δεν έχουν να φάνε!

Posted by Β.Π. Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2015

ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΟΡΤΩΝ

Κατέθεσαν αίτηση για επισιτιστική βοήθεια

Σοκάρουν τα στοιχεία που δίνει στο PatrasTimes.gr o πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θ. Τουλγαρίδης, όσον αφορά...
τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από άπορους συμπολίτες μας.
Διευκρινιστικά, ο Κοινωνικός Οργανισμός συμμετέχει ως συμπράττων φορέας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), το οποίο συντονίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τουλγαρίδη, οι αιτήσεις σε όλη την Αχαϊα φτάνουν τις 18.000 χιλιάδες, ενώ μόνο στην Πάτρα τις 12.000!
Δεν έχει γίνει ακόμη το ‘ξεσκαρτάρισμα’, για τον αν οι 12.000 πατρινοί ανήκουν και σε κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Τράπεζα Τροφίμων κτλ. Καταλαβαίνει κάποιος πως αν δεν ανήκουν και εκεί ο αριθμός είναι τρομακτικά μεγάλος, αφού στις προαναφερθείσες κοινωνικές δομές έχουν ενταχθεί περί τις 6.000 πατρινών! Μια απλή πρόσθεση λοιπόν αρκεί για να δείξει το φτώχεια και την ανέχεια που μαστίζει την Πάτρα και γενικά το νομό Αχαϊας.
«Εδώ μας οδήγησαν οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Μνημόνια, φορολογικά μέτρα και ένα κράτος που ευνοεί τους λίγους και όχι τους πολλούς», δήλωσε χθες για το θέμα, μιλώντας στην εκπομπή «Σημείο Αιχμής», με τον Αλέξανδρο Κογκόλη και την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, στον ΣΚΑΪ Πάτρας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive