Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015


  Συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο-δολοφονία της 13χρόνης μαθήτριας Σάρας από μαγκάλι... Παράλληλα διανύουμε τον 6ο χρόνο μνημονιακής καταστροφής και η υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο απειλεί αλλά κάνει και πράξη τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος (στην αρχή του χειμώνα) και υδροδότησης, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να πετάξει ....έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, μέσω των πλειστηριασμών, θυσία στην εξυπηρέτηση ενός χρέους που είναι αδύνατον να αποπληρωθεί.



Οι ουρές στα συσσίτια πληθαίνουν, η εξαθλίωση στις γειτονιές μας έχει ριζώσει, όπως αποτυπώνεται κι από τις στατιστικές που οι ίδιοι παρουσιάζουν (η πραγματική ανεργία στο 30%, στους νέους πάνω από 50%, το 40% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ κι η «ακραία φτώχεια - αποστέρηση» διπλασιάστηκε μεταξύ 2009-2013 (από 11% στο 20,3% του πληθυσμού).

Ταυτόχρονα οικοδομούν ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, εργαζόμενοι σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται γιατί ζητούν το αυτονόητο να πληρώνονται, καταστέλλουν τους εργατικούς αγώνες-απεργίες, άνεργοι καταδικάζονται για 1 εισιτήριο (περίπτωση ανέργου στην Θεσσαλονίκη, 22 μήνες φυλακίσεις γιατί δεν είχε 1€ να πληρώσει).

Για όλα τα παραπάνω και για αυτά που ο καθένας-η καθεμία μας βιώνει, για την συνεχή ταπείνωση που δεν μας αξίζει, καλούμε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

· Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.

· Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση

· Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

· Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.  Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!

· Υπεράσπιση του δημόσιου & δωρεάν χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

· Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

  • Blogroll

  • Blog Archive