Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

 Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι το νέο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας έφεραν αιφνιδιαστικά την Τρίτη 22/12 το βράδυ, με τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Δεν είναι συνέπεια των Μνημονιακών δεσμεύσεων.
Δεν είναι αποτέλεσμα εκβιασμών των τοκογλύφων –δανειστών.
Δεν το επέβαλε η Τρόϊκα.
Δεν είναι έργο του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και των ΑΝΕΛ.
Του νομοσχεδίου αυτού, που οι.... βασικές του κατευθύνσεις είναι η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου της εργατικής τάξης, της ενσωμάτωσης του προσωπικού στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού όπως ορίζεται από τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και της οργανικής ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια με την ταυτόχρονη διάσταση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας.

Έχουν συγγραφείς που συναντά κανείς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, αλλά και τα στελέχη της ΛΑΕ, καθώς ο Κώστας Ήσυχος είναι ο βασικός εμπνευστής αυτού του νομοσχεδίου. Αυτός ήταν που τόσο από την υψηλή κομματική του θέση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως ΑΝΥΕΘΑ δρομολόγησε την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, επιθυμώντας την εφαρμογή στον ελληνικό κοινωνικοπολιτικό σχηματισμό του προτύπου του Τσάβες και του ιδιόμορφου καπιταλιστικού του εγχειρήματος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έντυσε με εθνικά χρώματα, δικαιολόγησε και δικαιολογεί την επιβολή των πιο ακραίων αστικών-ταξικών επιλογών στο όνομα των «εθνικών αναγκών, της εθνικής άμυνας κλπ. κλπ. κλπ. εθνικά»!
Το ξεκαθαρίζουμε: στην εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχεί ένα νέο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, απαιτείται νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Και το νέο νομοσχέδιο για την θητεία και όχι μόνο (και κυρίως όχι μόνο για τους στρατευμένους) απαντά σε αυτή την ανάγκη. Ο Ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός με επίδικο το Αιγαίο, τον έλεγχο ενεργειακών κοιτασμάτων και ροών, την Ανατολική Μεσόγειο, οι άξονες συμμαχιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η συμμετοχή των Ε.Δ. στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και οι βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια, απαιτούν ένα ισχυρό Στρατό και αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά εμπλοκή της στρατευμένης νεολαίας.
Το νομοσχέδιο επομένως των Καμμένου-Βίτσα αποτελεί συνέχεια και τομή στην εξυπηρέτηση αυτών των στρατηγικών σχεδιασμών.Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ΣΥΝ , το 2001 έχει ψηφίσει μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το νόμο για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ. που προβλέπει την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης, όπως η διασάλευση της οικονομικής ζωής, καταλήψεων δημοσίων κτιρίων κλπ.  Ο ΣΥΝ είχε στηρίξει με κάθε μέσο τον «εθνικό στόχο» της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2004, όταν τότε ο Στρατός βγήκε μαζικά στους δρόμους, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, για να συμβάλλει στα μέτρα ασφάλειας, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο εθισμό της κοινωνίας στην ανάληψη αντίστοιχων καθηκόντων και στο μέλλον. Έχει προυστορία λοιπόν η ένταξη της πολιτικής ατζέντας του πολέμου κατά της τρομοκρατίας  στον ΣΥΡΙΖΑ!
Τώρα όμως που τα αστικά κέντρα εξουσίας απαιτούν η Αριστερά να ξεπεράσει τα ταμπού της, έρχεται η «ΑΥΓΗ» να παίξει ένα διπλό ρόλο: αφενός να συμβάλλει στην κυβερνητική  εκστρατεία εξαπάτησης του εργαζόμενου λαού μας, αφετέρου να  προπαγανδίσει τις χυδαίες και τόσο επικίνδυνες για τον κόσμο της εργασίας αστικές πολιτικές.
Γιατί οι Τσίπρας Καμμένος οραματίζονται μια Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων. Δεν σταματούν οι σχεδιασμοί τους στο νομοσχέδιο για την θητεία, καθώς ακολουθούν πλήθος νόμων-ρυθμίσεων. Ξεχωρίζουμε το δημοσίευμα για την Στράτευση των Γυναικών, την Παλαϊκή Άμυνα, τη Πολεμική Βιομηχανία, την αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (και την σχέση της με την πολεμική βιομηχανία), με προσανατολισμό ένα νέο αστικό παραγωγικό μοντέλο, διεθνοποιημένο, ενταγμένο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους πολέμους της. Και όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Κώστα Ήσυχου, ενσωματώνουν ακόμη και τις απαιτήσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!
Για να δούμε λοιπόν το ρόλο της εφημερίδας «ΑΥΓΗ». Ποια είναι τα ψέματα τους, οι άθλιες μέθοδοι εξαπάτησης που έχουν ξεπατικώσει από το βούρκο της χειραγώγησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα δείγματα γραφής που δίνει η νέα μορφή διακυβέρνησης την οποία εξήγγειλαν. Και εμείς θα τα πάρουμε ένα ένα…
1.       Η κυβέρνηση πατά στην ανάγκη να σταματήσει η βυσματοκρατία και να αντιμετωπιστεί το πελατειακό κράτος. Μα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δίνει 20 χρόνια τώρα αυτή τη μάχη.
Και τι γράφει η «ΑΥΓΗ»: «Οι ρουσφετολογικές μεταθέσεις στον στρατό, μαζί με τα διπλώματα οδήγησης που αποκτήθηκαν με "λάδωμα", είναι οι πιο διάσημες ιστορίες "διαφθοράς", που φάνταζε μέχρι πρότινος αδιανόητο να εκλείψουν. Την περασμένη Τρίτη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκει να βάλει τέλος στις πελατειακές μεταθέσεις, θεσπίζοντας ένα πλήρες σύστημα μοριοδότησης ώστε οι μεταθέσεις και τοποθετήσεις των στρατεύσιμων να γίνονται με αρχές διαφάνειας».
Σωστό: Μόνο που κανείς δε λέει κουβέντα για το αν και πότε θα κλείσουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα, πεδίο δόξης λαμπρό για τα πολιτικά παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τοπικών πολιτευτών, δημάρχων, ιεραρχών της εκκλησίας!!!
2.       Και συνεχίζει η «ΑΥΓΗ»:  «Χαρακτηριστική είναι η διάταξη που προβλέπει ότι όλοι οι στρατεύσιμοι θα πρέπει για 5 μήνες να υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές, νησιά και πλοία»
Στην πραγματικότητα ενισχύεται η πολεμική εμπλοκή της στρατευμένης νεολαίας, πιο συγκεκριμένα ναυτών και σμηνιτών, στους νέους  βρώμικους πολέμους τους και στην πολεμική τους προετοιμασία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ. Το Πολεμικό Ναυτικό, του οποίου τα πολεμικά πλοία επανδρώνουν ξανά τα τελευταία χρόνια έφεδροι παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποστολές υπεράσπισης των συμφερόντων των εφοπλιστών (Σομαλία), στις εκστρατείες κατά των μεταναστών (Μεσόγειο), αλλά και σε πλήθος άλλων σοβαρών υπηρεσιών. Και για αυτό δεν γράφει τίποτε η ΑΥΓΗ. Επίσης, κομβικός είναι ο ρόλος της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου οι σμηνίτες προσφέρουν πλήθος υποστηρικτών υπηρεσιών. Για αυτό ακριβώς και διατηρούνται οι  διαφορές στη θητεία μεταξύ των φαντάρων, καθώς οι άγραφες άδειες - off αποτελούν και προνόμιο των πιο προνομιούχων, αλλά και εξαγορά συνειδήσεων. Και αξίζει να επισημάνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μονάδων του Π.Ν. χαρακτηρίζεται ως Παραμεθόριος, ενώ άγραφες άδειες – off προβλέπονται για όλες τις μονάδες της Π.Α.
Αν ο στρατιώτης παίρνει 20 μέρες άδεια στους 9 μήνες θητείας, οι ναύτες-σμηνίτες στους 12-11 αντίστοιχους μήνες θα λάβουν 6-5 μήνες άγραφη άδεια.  Κάτι ξέρει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, όταν τον Έφτιαχνε το ΠΑΣΟΚ. Αναμορφωτές λοιπόν του Στρατού τα Βύσματα!!!
3.       «Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις για την ανακούφιση του προσωπικού των Ενοπλων Δυνάμεων…»
Ψέματα. Οι έφεδροι στέλνονται να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο και υποβάλλονται σε ένα τεράστιο έξοδο κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης, ενώ αμείβονται με 8,7 ευρώ. Παράλληλα, οι φαντάροι είναι και τα μεγαλύτερα  θύματα των περικοπών είτε στις δαπάνες των μονάδων, είτε στις προβλέψεις μείωσης των λειτουργικών δαπανών. Πλέον οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν αποκλειστικά το κόστος μετακίνησης και βάζουν από την τσέπη τους για αν φάνε, να ντυθούν και εξασφαλίσουν την υγιεινή των μονάδων. Είναι πραγματικά εξοργιστικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δίνει επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς, να σχεδιάζει την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ η οποία προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων που περικόπηκαν λόγω Μνημονίων από τις αμοιβές των στελεχών του Βαθέως Κράτους –δικαστικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς- και μόνο, που εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση και πάλι μόνο σε στρατιωτικούς, να Φορολογεί τους Φαντάρους και να μας αρπάζει τόσα χρήματα για να μας βάλει να υπηρετήσουμε…
Η σύγκριση  με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους στρατιωτικούς προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε: -105,86 ευρώ για όλους τους εν γένει στρατιωτικούς -159,61 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα,-212,94 ευρώ για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία, οι οποίοι έχουν τέκνα που αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη οικογενείας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος-212,94 ευρώ όταν πρόκειται για συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του και χορηγείται εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η ετήσια δαπάνη από τις 2 τελευταίες ρυθμίσεις υπολογίζεται σε 1,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ! Εμείς Απαιτούμε όλο το Κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης να το αναλάβει αποκλειστικά ο Στρατός. Το νομοσχέδιο, για να ικανοποιήσει την κυβερνητική ανάγκη προσεταιρισμού του στρατιωτικού κατεστημένου βρίθει προβλέψεων για τους στρατιωτικούς. Γεγονός που αποκαλύπτει το πόσο Αναλώσιμους, κοινωνικά κατώτερους και υποδεέστερους, θεωρούν αστοί πολιτικοί και στρατιωτικοί τους Φαντάρους.
4.    «Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι επίσης η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων». 
Δεν ξέρουμε αν ο συγγραφέας του άρθρου το ήθελε ή το έκανε από λάθος, αλλά νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη επισήμανση αποτελεί την ουσία του νομοσχεδίου. Έχοντας ενσωματώσει την ορολογία της Αγοράς και ακριβώς επειδή επιχειρεί να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες της αστικής τάξης και του κράτους. Ένα κράτος που όσο χάνει την Έννοια του Κράτους Πρόνοιας, γίνεται Κράτος της Καταστολής και του Πολέμου! Περιγράφει το ρόλο του φαντάρου σε αυτό…  Γράφει η ΑΥΓΗ: «Οι οπλίτες πτυχιούχοι γιατροί μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις ΠΕΔΥ, κέντρων υγείας και γενικών νοσοκομείων, δυνατότητα που λειτουργεί ενισχυτικά ειδικά για τις απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη». 
Το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα επάνδρωσης των Υγειονομικών του Υπηρεσιών (υπάρχουν ολόκληρα στρατόπεδα χωρίς γιατρό ή ΚΕΝ με έναν έφεδρο γιατρό), αλλά επίσης περιφρονεί τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών με το να ωθεί τους στρατευμένους γιατρούς να κάνουν το Αγροτικό τους κατά τη διάρκεια της θητείας. Καλύπτοντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας, αφού προηγουμένως έχει ψηφιστεί στα μνημονιακά χρόνια η Υποχρεωτική Διάσταση του Αγροτικού, ώστε να εξασφαλιστεί μάζα φθηνών ανειδίκευτων γιατρών. Δηλαδή εργασιακή εκμετάλλευση-κάλυψη θέσεων εργασίας-περιφρόνηση της υγείας και της ζωής φαντάρων και κατοίκων. Επίσης, βάζουν και τους δικηγόρους να κάνουν δωρεάν την πρακτική τους άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας, ενώ στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται: «Ο χρόνος υπηρεσίας προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πτυχιούχοι νομικής ΑΕΙ και υπηρετούν σε θέσεις νομικού συμβούλου αναγνωρίζεται και προσμετράται στο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα της άσκησης του ν.4193/2013». Δηλαδή ο Στρατός κλέβει περισσότερα από 1000 ευρώ και μας κάνει χάρη! Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι οι στρατιώτες δε θα πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης –καθαρίζοντας ακτές, εργαζόμενοι σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κλπ- αυτό διατηρείται και εντείνεται. Μας περιφρονούν. Μας Αρνούνται το ένσημο και την αναγνώριση προϋπηρεσίας σε όλους κατά τη διάρκεια της θητείας. Την αύξηση του μισθού στο ύψος του βασικού και την εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας, με χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος αμέσως μετά την Απόλυση από τον Στρατό.
5.     «Εξαλείφονται οι ποινές για τους αντιρρησίες συνείδησης. Διαχρονικό αίτημα που δικαιώνεται είναι η εξάλειψη του αξιόποινου της ανυποταξίας».
Αυτά γράφει η ΑΥΓΗ. Πρόκειται για ακραία μορφή εξαπάτησης.  
Στην πραγματικότητα έχουμε εκβιαστική στρατολόγηση των Ανυπότακτων.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ- Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ ΓΡΑΦΕΙ ΨΕΜΑΤΑ-
Το δίλημμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: ή έρχεστε φαντάροι ως το Δεκέμβρη του 2016, για να αυξήσουμε τον Στρατό και να πατάξουμε συγκεκριμένες πτυχές του αντιμιλιταριστικού κινήματος ή σας σκίσαμε…
«- Όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την ημερομηνία έναρξης του νόμου αυτού εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι εφόσον έχουν ήδη καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους ή τις εκπληρώνουν ακόμη ή θα καταταγούν προς εκπλήρωση τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του επομένου έτους από την έναρξη του νόμου. Στην ίδια ρύθμιση υπάγονται και οι ανυπότακτοι κατά την έναρξη ισχύος του νόμου που έχουν ήδη απαλλαγεί της στρατιωτικής υποχρέωσης χωρίς να έχει προηγηθεί κατάταξη τους στις Ένοπλες Δυνάμεις επειδή κρίθηκαν ακατάλληλοι για λόγους υγείας η θα απαλλαγούν για τους ίδιους λόγους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Ομοίως και οι ανυπότακτοι των οποίων η ανυποταξία διακόπηκε με τη χορήγηση αναβολής για λόγους υγείας ή θα λάβουν αναβολή για τους ίδιους λόγους μέχρι 31-12-2016. Για τις περιπτώσεις αυτές εξαλείφεται το αξιόποινο της ανυποταξίας, παραγράφονται οι ποινικές συνέπειες και διαγράφονται οι διοικητικές συνέπειες και τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και βεβαιωθεί στο σύνολο τους, και σε περίπτωση μερικής αποπληρωμής τους διαγράφεται το υπόλοιπο ποσό.
- Οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, υπάγονται στις εν λόγω ρυθμίσεις εφόσον έχουν ήδη εκπληρώσει την εναλλακτική υπηρεσία ή έχουν υποβάλλει ήδη ή θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στις διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης μέχρι 31-12-2016 και παρουσιασθούν εμπρόθεσμα για εκπλήρωση της εναλλακτικής υπηρεσίας τους».
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ.
Θυμάται κανείς τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Τις καταγγελίες τους για το νόμο Βενιζέλου που τώρα νομιμοποιούν και μονιμοποιούν; 
 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΑΓΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
 Τι υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά; Άμεση μείωση της στρατιωτικής και εναλλακτικής θητείας στους 6 μήνες, κατάργηση της επιτροπής ελέγχου συνείδησης που αποφαίνεται για το αν όποιος δηλώνει αντιρρησίας, υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου συντάξιμων αποδοχών και καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον Στρατό. Καταβολή του βασικού μισθού στους οπλίτες.
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!  Το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει τιμωρητικά τους αντιμιλιταριστές και όσους από λόγους συνείδησης αρνούνται τον Στρατό, αλλά και ως πηγή κέρδους: Οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν εναλλακτική θητεία 15 μήνες. Όσοι έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος ηλικίας τους μετά την παρέλευση τριμήνου εναλλακτικής θητείας μπορούν να εξαγοράσουν την υπόλοιπη προς 810 Ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, επιχειρούν να καλύψουν πάμφθηνα τα κενά θέσεων εργασίας των ΟΤΑ. Προωθώντας ότι  «όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία θα δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, θα τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό 223,53 ευρώ μηνιαίως, ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών», φορτώνουν τους Αντιρρησίες Συνείδησης με ένα φοβερό κόστος: Σύμφωνα με την γενναιοδωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένας αντιρρησίας συνείδησης θα πρέπει να επιλέξει να εργαστεί 15 μήνες στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά, με δέλεαρ 223,53 ευρώ με τα οποία θα πρέπει να καλύψει το κόστος τις σίτισης και στέγασης του, των μετακινήσεων του κλπ. Αν αυτό δεν λέγεται Δουλεία, τότε τι λέγεται;
 ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ 
Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σκληρές τιμωρητικές-αυταρχικές προβλέψεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να καταργήσει την Στρατιωτική Δικαιοσύνη αυξάνει τον ρόλο της και μάλιστα μετατρέπει τον διοικητή σε δικαστή με ελέω θεού αρμοδιότητες, τιμωρώντας τους φαντάρους και επιδιώκοντας την πλήρη υποταγή μας μέσω των ποινών που θα καθορίζουν ακόμη και τη μετάθεση μας. Τώρα «εισάγεται η αρνητική μοριοδότηση για τον οπλίτη που υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα». Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουν πειθαρχικά τάγματα, αφού οι ποινές θα χρωματίζουν τις μονάδες, δίνοντας υπερεξουσίες σε κάθε βαθμοφόρο. Πάντα η εκμετάλλευση πάει χέρι χέρι με την καταπίεση!
Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  
Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, το Φαντάρο ως Αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η βάρβαρη δικτατορία της αστικής  τάξης που για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας της απαιτεί τη δουλοποίηση μας Αντιπαλεύεται μόνο από ένα σύγχρονο ρεύμα Κοινωνικής Ανατροπής και Απελευθέρωσης.  
Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.
Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.
Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive