Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Το πέπλο της εργασιακής κόλασης που δομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαν καλύτερο παράδειγμα την κατάσταση που βιώνει η στρατευμένη νεολαία στα στρατόπεδα. 
Αυτή την φορά ήταν μια χορηγία από τον επιχειρηματία Κυριακόπουλο η οποία έδωσε την ευκαιρία στο Υπουργείο Άμυνας να ‘’παίξει’’ τον.... εργολάβο χρησιμοποιώντας την απλήρωτη εργασία των φαντάρων. 
Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος θέλοντας να τιμήσει τον πατέρα του αντιστράτηγο Όθωνα Κυριακόπουλο χρηματοδότησε την ανέγερση διαμερισμάτων στελεχών στα HAWK στο Καπανδρίτη. 

Φυσικά οι φαντάροι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν μια σειρά από εργασίες στα νέα αυτά κτήρια. Μάλιστα αρκετοί από τους φαντάρους που ανέλαβαν να κάνουν τις εργασίες ήταν τρίμηνοι αλβανικής καταγωγής. 
Σαν ριμέικ του πρόσφατου παρελθόντος των μεγάλων έργων και της Ολυμπιάδας που οι κατασκευαστικές κάναν μεγάλες business, έχοντας όμως αυτή την φορά τους φαντάρους στον ρόλο των ντόπιων και μεταναστών εργατών των ‘’μεγάλων ονείρων’’. 
Τα εγκαίνια γίνανε παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας με τον Παναγιώτη Καμμένο να δηλώνει για την δωρεά: ''Ένας πολίτης που συνεχίζει σε μια δύσκολη οικονομική κρίση την παράδοση των μεγάλων ευεργετών του έθνους, ελπίζω να αποτελέσει παράδειγμα πολλών που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στις ένοπλες δυνάμεις.''

Αλήθεια γνωρίζει ο κύριος Καμμένος ότι η συγκεκριμένη μονάδα χαρακτηρίζεται ‘’διαβολεμένη’’ καθώς παρότι βρίσκεται στον νομό Αττικής αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης; 
Γνωρίζει ο κύριος Καμμένος ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια για ‘’μεγάλους ευεργέτες του έθνους’’ βρίσκονται φαντάροι οι οποίοι εξωθήθηκαν αντί να κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι προβλέπεται για την θητεία τους να κάνουν τους οικοδόμους;
Εν τέλει πέρα από χαιρετούρες και δημόσιες σχέσεις με τον Πρόεδρο του Star Investments Κυριακόπουλο προτίθεται να κάνει κάτι άλλο; 
Με το μιντιακό κατεστημένο που υποτίθεται ότι προεκλογικά θα άνοιγε πόλεμο σήμερα χαριεντίζεται όσο ποτέ, δεν πειράζει δεν περιμέναμε από έναν συστημικό πολιτικό να τα βάλει με την εγχώρια ελίτ. 
Θα κάνει όμως το θεμελειώδες βάση της θέσης του να εγγυηθεί ότι οι φαντάροι δεν θα εργάζονται αμισθί κάνοντας τους οικοδόμους; 
Πέρα από την στυγνή εκμετάλλευση που βιώνουν οι στρατευμένοι που κάνουν μια σειρά από δουλειές που θα έπρεπε να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό για να της κάνει ανακύπτει το ερώτημα τι θα γίνει όταν λόγο της υπερεξάντλησης του εργάτη-φαντάρου κάποιος πάθει ένα εργατικό ατύχημα. 
Αν είναι δύσκολο για έναν εργαζόμενο να βρει το δίκιο του αν τραυματιστεί σε κάποια εργασία για τον απλήρωτο-δούλο φαντάρο είναι ακόμα περισσότερο αφού στις περισσότερες περιπτώσεις επιβάλλεται ένα πέπλο σιωπής και κρυψίματος του ατυχήματος κάτω από το χαλάκι. 
Αν θέλει ο κάθε επιχειρηματίας να κάνει δημόσιες σχέσεις με το κράτος και ταυτόγχρονα να κερδίζει φοροαπαλλαγές να μην το κάνει πάνω στις πλάτες των στρατευμένων.
Ο κύκλος εργασιών στο συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν αποτέλεσε ένα μεμονωμένο γεγονός, τα τελευταία χρόνια τρέχουν διάφορες χορηγίες για αναπαλαιώσεις με τους φαντάρους συχνά-πυκνά να αναλαμβάνουν καθήκοντα οικοδόμου.
Η συγκεκριμένη πολιτική μετακυλά ακόμα ένα κόστος στους στρατευμένους καθώς παράλληλα με τις περικοπές για τους φαντάρους έρχεται και η ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης. Από τους φαντάρους-ιατρούς που κατά την διάρκεια της θητείας τους θα κάνουν το αγροτικό τους (την ίδια ώρα που υπάρχουν στις μονάδες ελλείψεις σε γιατρούς) μέχρι τους φαντάρους που θα καθαρίζουν τις ακτές προς τέρψιν των μεγαλο-ξενοδοχειακών μονάδων δομείται ένα πλέγμα άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Να δημοσιοποιούν τις αυθαιρεσίες και ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ζωή και την αξιοπρέπεια τους. Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η συλλογική προσπάθεια για την κατοχύρωση του ΕΛΕΥΘEΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων και την ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive