Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Βρετανία όπως Ναζί: Βάφουν κόκκινες τις πόρτες των σπιτιών που μένουν πρόσφυγες

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στη Βρετανία, κατοικούν σε σπίτια με τις πόρτες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail.
Στο δημοσίευμα η «τακτική» συγκρίνεται με το κίτρινο...
αστέρι που ανάγκαζαν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι.
Σύμφωνα με την Telegraph, οι πόρτες με το κόκκινο χρώμα καθιστούν πολύ εύκολη την αναγνώριση των σπιτιών των προσφύγων και «διευκολύνουν» τους βανδάλους που ευθύνονται για τις επιθέσεις σε σπίτια όπου διαμένουν Σύροι.
Ο πρώην βουλευτής Ian Swales των φιλελεύθερων, στο Middlesbrough, στη βορειοανατολική Βρετανία, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο είπε ότι αυτό αποτελεί σημάδι διαχωρισμού και θυμίζει τη Γερμανία του 1930.
Οι πρόσφυγες που κατοικούν στην περιοχή έχουν καταγγείλει ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις -τους πετούν αυγά, περιττώματα σκύλων και πέτρες.

Κάποιοι τους βρίζουν, τους αποκαλούν βρώμικους και τους φωνάζουν «φύγετε από τη χώρα». Κάποιοι μάλιστα, χάραξαν τα σύμβολα του Εθνικού Μετώπου στις πόρτες τους. «Μας έβαλαν πίσω από κόκκινες πόρτες, όταν οι άνθρωποι τις βλέπουν, ξέρουν ότι εδώ μένουν πρόσφυγες που καταθέσει αιτήσεις ασύλου» είπε ένας από τους πρόσφυγες στους Times.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive