Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Στον εισαγγελέα οι Αφγανοί που δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, κατά συναυτουργία 
 
Αμετάβλητη παρέμεινε με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η πρωτόδικη ποινή που έχει επιβληθεί στους δύο Αφγανούς υπηκόους για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, με κίνητρο την....
κλοπή της βιντεοκάμερας που κρατούσε.
Με την ομόφωνη απόφασή του το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο καταδίκασε τους δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας του 44χρονου σε ποινές ισόβιας και επιπλέον 23 ετών κάθειρξης στον καθένα, ποινές που είχαν επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό.
Οι εφέτες που έκριναν την υπόθεση δεν δέχθηκαν την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους δύο αλλοδαπούς. Μάλιστα ο εισαγγελέας έδρας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ζήτησε για τον νεαρότερο των καταδικασθέντων την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, εισήγηση όμως που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές.
Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, κατά συναυτουργία, ενώ με την απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Καντάρης είχε πέσει νεκρός από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από τους δύο καταδικασθέντες και ακόμη έναν συγκατηγορούμενό τους, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2011, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, καθώς πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ προκειμένου να μεταφέρει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του για να γεννήσει.
Μετά την έκδοση της απόφασης, η σύζυγος του θύματος, Σιμόνα Βιρτζίλι, εξέφρασε την ικανοποίησή της, αναφέροντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι «μια δικαίωση». Όπως σημείωσε η κ. Βιρτζίλι, «η απόφαση ήταν αυτή που έπρεπε» ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα παιδιά του Μανώλη Καντάρη.
Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Σωκράτης Μαρινάκος, τόνισε πως η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση, επισήμανε ωστόσο ότι η όποια απόφαση και τιμωρία των δραστών «δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία και χρονολογία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλας, θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του πατέρα της».

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive