Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι έρευνες για το ελικόπτερο Augusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα ραντάρ, είναι ακόμη σε εξέλιξη. Παρότι έγινε γνωστό ότι ...
βρέθηκαν οι σοροί των τριών ανδρών που αποτελούσαν το πλήρωμα, οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από το Πεντάγωνο. Τα συντρίμια εντοπίστηκαν λίγο πρν τις 08:00 το πρωί στη νήσο Κίναρο, μεταξύ Λέρου και Αμοργού.
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εκτάκτως πριν από λίγο «Συλληπητήρια δεν μπορώ να πω, με μία έννοια, είμαστε στην εξέλιξη της έρευνας».
Το στίγμα του ελικοπτέρου -απώλεια σήματος και επικοινωνιών- χάθηκε από τα ραντάρ περίπου στις 2.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ πετούσε πάνω από τη νήσο Κίναρο στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο εκτελούσε νυχτερινή άσκηση και πετούσε σε χαμηλό ύψος. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΝ, στις 4:40 π.μ. υπήρξε θερμικό ίχνος σε απόκρημνη περιοχή στη νήσο Κίναρο, ενώ στις 7:01 υπήρξε  και οπτικός εντοπισμός. Η περιοχή όπου γίνεται η έρευνα είναι πάρα πολύ απόκρημνη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της επιχείρησης.

Το πλήρωμα αποτελούσαν τρία άτομα, δύο πιλότοι και ένας μηχανικός: Αναστάσιος Τουλίτσης, υποπλοίαρχος, Κωνσταντίνος Πανανάς, υποπλοίαρχος, Ελευθέριος Ευαγγέλου, ανθυπασπιστής. Οι οικείοι τους έχουν ήδη ενημερωθεί.
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή». Στο Κέντρο Επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων σήμανε αμέσως «κόκκινος συναγερμός». Στην έρευνα μετείχαν φρεγάτες, super puma και ένα C-130.
Δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα κομμάτια - συντρίμμια του ελικοπτέρου.
  • Blogroll

  • Blog Archive