Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Όπως έγινε γνωστό τις προάλλες, από την καταγγελία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας, καταστηματάρχης επιτέθηκε σε αλληλέγγυο κόσμο στα Τέμπη.


Γιατί όπως επιτέθηκε σε αλληλέγγυο κόσμο;

Όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης ο συγκεκριμένος....
επιχειρηματίας, που το μαγαζί του είναι στα παλιά διόδια των Τεμπών, χρέωνε 8 ευρώ για χρήση της τουαλέτας του μαγαζιού του τους πρόσφυγες και 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερού των 500ml. Και ο λόγος που τραμπούκισε τους αλληλέγγυους ανθρώπους είναι ότι του χαλάγαν την μπίζνα.

Τη επόμενη δε μέρα, έκλεισε το μαγαζί του και οι πρόσφυγες δεν είχαν πρόσβαση σε καμιά εγκατάσταση υγιεινής.
Σήμερα Τετάρτη στις 5.30μμ στο στέκι paratodos (Φαρμακίδου 4) συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης και στις 6.30μμ φεύγουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε για Τέμπη.

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζουν πόκερ με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των προσφύγων.

Πριν λίγες μέρες απαγορεύθηκε η έξοδος από τα σύνορα, στους Αφγανούς, παρ΄ όλο που αναγνωρίζονται σαν πρόσφυγες πολέμου, μαζί με τους Σύριους και τους Ιρακινούς.

Οι Αφγανοί πρόσφυγες που ήταν στην Ειδομένη απομακρύνθηκαν βίαια με επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας , στην οποία απαγορεύθηκε πάλι η παρουσία δημοσιογράφων. Όμως όλοι οι άνθρωποι που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς έχουν τους ίδιους λόγους και δεν πρέπει να αποκλείονται , ούτε να διαχωρίζονται

Προχθές τα σύνορα κλείσανε και δεν επιτρέπεται σε κανέναν πρόσφυγα να περάσει και ταυτόχρονα εδώ και μέρες πρόσφυγες περιπλανώνται με τα λεωφορεία και εγκλωβίζονται από την αστυνομία σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (Κοζάνη, Αλμυρό, Καλαμπάκα) .

Χθες Τρίτη αρχικά 10 και μετά 19 λεωφορεία με πρόσφυγες μπλοκαρίστηκαν από την αστυνομία στα Τέμπη, περίπου 1.000 πρόσφυγες Αμέσως ξεκίνησε ένα αυτοκίνητο από Λάρισα με τρόφιμα και μία γιατρό για άμεση βοήθεια.

Η ομάδα που πήγε για την διανομή τροφίμων προπηλακίστηκε από καταστηματάρχη που είναι στα Τέμπη και όχι μόνο λεκτικά (βρισιές και απειλές) αλλά και με σωματικές επιθέσεις. Η ομάδα των αλληλέγγυων παρέμεινε στα Τέμπη μέχρι τις 1.30πμ

Η αστυνομία δεν δίνει καμία πληροφορία για το τι θα γίνει από δω και πέρα.
Θεωρούμε την κατάσταση αυτή απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατό να πετιούνται άνθρωποι στο δρόμο, χωρίς καμία μέριμνα για το που θα κοιμηθούνε, πως θα σιτιστούνε (εκτός αν είναι μέριμνα να εγκλωβίζονται κοντά στα μαγαζιά της Εθνικής οδού , για να κερδοφορούν οι καταστηματάρχες).

Η κυβέρνηση φέρει πλήρως την ευθύνη για αυτό. Θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο αποδεχόμενη πλήρως την πολιτική της Ευρώπης φρούριο. Ενώ η ανάληψη από το ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα από το Υπουργείο Άμυνας της διαχείρισης του προσφυγικού, δηλαδή η στρατικοποίηση του, κακά μαντάτα προμηνύει. Ήδη η λέξη «τελική λύση» που χρησιμοποίησε ο Καμμένος παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Δεν θα μείνουμε θεατές. Σήμερα Τετάρτη στις 5.30μμ στο στέκι paratodos (Φαρμακίδου 4) συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης και στις 6.30μμ φεύγουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε για Τέμπη.

Απαιτούμε να ανοίξουν δημόσια κτίρια, προσβάσιμα στην κοινωνία για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της πόλης να βοηθήσουν.

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive