Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΧ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ  ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

 Έκαναν "security" των εταιρειών την Τροχαία!
Μετά τον "Ανεξάρτητο Μηχανικό" που πληρώνεται από τις εταιρείες να ελεγχει το έργο αντί του δημοσίου..., ήρθε τώρα και ο "Ανεξάρτητος Τροχονόμος" που θα
πληρώνεται από τις εταιρείες για να αστυνομεύει τον αυτοκινητόδρομο.. (Α.Α.)


Η Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αστυνόμευσης της ΠΑΘΕ

 Συμφωνία για την αστυνόμευση του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας, με έξοδα της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ Παραχώρησης», που τον διαχειρίζεται, υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η συμφωνία αφορά την αστυνόμευση της Εθνικής Οδού, Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ) και την υπέγραψαν ο....
αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και από την πλευρά της εταιρείας ο Εμμανουήλ Βράιλας, διευθύνων σύμβουλος και ο Στυλιανός Πενθερουδάκης, τεχνικός διευθυντής.
Η αστυνόμευση θα καλύπτει το τμήμα του έργου παραχώρησης, από τη Σκάρφεια έως τις Ράχες, μήκους 57 χιλιομέτρων καθώς και στα τμήματα του έργου παραχώρησης, στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).
Προβλέπεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνουν την 24ωρη αστυνόμευση των παραπάνω τμημάτων αυτοκινητόδρομων, ιδίως στον τομέα της τροχονομικής αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας.
Η εταιρεία αναλαμβάνει να εξασφαλίσει, με δικό της κόστος, τις εγκαταστάσεις αστυνόμευσης, ενώ θα προμηθεύσει τις υπηρεσίες Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με οχήματα και εξοπλισμό. Επιπλέον καλύπτει τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων, καθώς και την ανανέωσή τους κάθε πέντε χρόνια, ώστε ο στόλος να παραμένει λειτουργικός και αποτελεσματικός.
Αναλαμβάνει ακόμα την υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων που θα διαθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, για περιπτώσεις αποκατάστασης ζημιών, καθώς και την αστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, έναντι τρίτων.
Σκοπός της συμφωνίας, που εκφράζει την κοινή βούληση των δυο πλευρών, είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων και γενικότερα η ασφάλεια των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων καθώς και των εργαζομένων σε αυτούς.
Αντίστοιχες συμφωνίες έχουν γίνει σε προηγούμενες περιόδους με άλλες διαχειρίστριες εταιρείες αυτοκινητοδρόμων (Αττική Οδός, Εγνατία, κ.λπ.), με θετικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive