Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πορεία Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία αποφάσισε ο δήμος Πάτρας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2016

Μετά από εισήγηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία 220 χιλιομέτρων από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση μέτρων με σκοπό την.... προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους
«Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία» είπε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. «Θα ζητηθεί από δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής και διατροφής, ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς και άλλους» σημείωσε.

Η απόφαση για την πορεία διαμαρτυρίας πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, ο οποίος είπε πως δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια χωρίς άνεργο. «Στο δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015. 10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους», υπογράμμισε.

Η κινητοποίηση με πορεία προς το Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

the press project
  • Blogroll

  • Blog Archive