Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η «κόλαση» της Ειδομένης και η μεγάλη υποκρισία με τον Τούρκο Παρατηρητή

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2016
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά....
αδυνατόντας ουσιαστικά να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη, καθώς ακόμη και να ήθελε να εκκενώσει το χώρο και να μεταφέρει τους πρόσφυγες από την περιοχή δεν έχει πλέον που να τους πάει.

Ήδη, τα κέντρα φιλοξενίας τόσο στην Αττική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έτσι κι αλλιώς, δεν επαρκούσαν, έχουν ξεχειλίσει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα 13 Μαρτίου, στην Ελλάδα βρίσκονται 44.035 πρόσφυγες.

Στα νησιά (Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη) αυτή τη στιγμή μένουν 8.904 άτομα σε hot spots και λοιπές δομές, ενώ καταγράφηκαν 2.702 νέες αφίξεις. Στη Λέσβο βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες, δηλαδή 5.310.

Στην Αττική φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες, εκ των οποίων 4.166 άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην Κεντρική Ελλάδα διαμένουν 1.102 πρόσφυγες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχει καταλύσει στη Βόρεια Ελλάδα (23.042), και ειδικότερα στον προσωρινό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται 12.000 άνθρωποι. Στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο Κιλκίς μένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.

Η κυβέρνηση περιμένει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία


Η κατάσταση, μ΄ άλλα λόγια, τείνει να καταστεί πλέον ανεξέλεγκτη, καθώς δεν προχωρεί, από την άλλη πλευρά, με τους ρυθμούς που θα έπρεπε η δημιουργία των 15 νέων κέντρων φιλοξενίας. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται περεταίρω αν ληφθεί υπόψη ότι κανέας από τους πρόσφυγες που θα βρίσκονται στην Ελλάδα έως ότου τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκάις δεν πρόκειται να μεταφερθεί σε χώρα της Ευρώπης, όπως ξεκαθάρισε το Βερολίνο.

Η Ελλάδα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην επαναπροώθηση των προσφύγων  την υπογραφή  στην Τουρκία, όπως προβλέται από τη συμφωνία στην περίπτωση πάντα που τεθεί τελικά σε ισχύ. Η υποκρισία όμως γύρω από αυτό το ζήτημα, τόσο των Ευρωπαίων όσο όμως και των πολτικών κομμάτων στην Ελλάδα, περισσεύει. Η συμφωνία για την επαναπροώθηση των προσφύγων είναι καθ΄ όλα διάτρητη και δέχεται τα πυρά όλων των διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και τβων χωρών μελών της ΕΕ, καθώς παραβιάζεικατάφωρα όλες τις διεθνείς συμβάσεις για το άσυλο.

Αντ΄ αυτού ωστόσο στην Ελλάδα  έχει ξεσπάσει ένας καυγάς μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, όχι για την ουσία της συμφωνίας, αλλά για το αν  θα πρέπει να παραυρίσκεται στη χώρας μας Τούρκος αξιωματούχος που θα επιβλέπει τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων-μεταναστών στην γειτονική χώρας, κάτι που δήθεν παραβιάζει την «εθνική κυριαρχία» της χώρας.




 hitandrun
  • Blogroll

  • Blog Archive