Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2016
Ολοι υποστηρίζουν ότι στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας δεν θα υπάρχουν διόδια. Ομως, αγνοούν τα πλευρικά διόδια πριν το ΤΕΙ Καλαμάτας, που έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται από την έναρξη του έργου, εδώ και χρόνια.

Πριν, δηλαδή, σταματήσουν οι εργασίες για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του "Μορέα".

Στην πρόσφατη....
επίσκεψη του γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, σε ερώτηση της "Ε" σχετικά με τη λειτουργία ή μη πλευρικών διοδίων στο ύψος του "Πράκτικερ", στη Θουρία, ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ) Γιάννης Καρνέσης δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που επαφίεται στο "Μορέα" να αποφασίσει, ωστόσο -όπως είπε- εκτιμάται ότι μπορεί και να μην λειτουργήσουν, δεδομένου ότι το εκτιμώμενο κόστος λειτουργίας τους θα είναι μεγαλύτερο από τις εισπράξεις τους. Ο ίδιος ξεκαθάρισε, επίσης, ότι με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, δεν θα υπάρχουν διόδια στον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας».

Τα πλευρικά διόδια του περιφερειακού αφορούν αυτούς που θα μπαίνουν ή θα βγαίνουν και θα προέρχονται ή θα κινούνται προς Μεσσήνη, Πύλο, Κορώνη, Πεταλίδι, από και προς το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας.

Κατά την έναρξη του έργου ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε ζητήσει να μην λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα διόδια, παρουσιάζοντας ένα τεκμηριωμένο σκεπτικό. Με την πάροδο των χρόνων το αίτημα ξεχάστηκε, χωρίς να έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση από το υπουργείο και κυρίως από το "Μορέα". Τώρα που το έργο τελειώνει και το Σεπτέμβριο ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, το θέμα των πλευρικών διοδίων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και να υπάρξει ξεκάθαρη απόφαση - δέσμευση ότι δεν θα λειτουργήσουν.

Ο περιφερειακός θα πρέπει να είναι ανοιχτός, γιατί θα δώσει σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση στο Ασπρόχωμα και την Αθηνών. Με διόδια το Ασπρόχωμα και η Αθηνών θα παραμείνουν με κίνηση και μποτιλιάρισμα, με κυκλοφοριακές εικόνες προβληματικές, που υποβαθμίζουν την πόλη και την ποιότητα ζωής της. Ο περιφερειακός έχει τις προδιαγραφές να δώσει τη λύση, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα σε όσους κινούνται από και προς την Αθήνα. Περιφερειακός χωρίς πλευρικά διόδια είναι η ιδανική λύση για την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive