Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Συνελήφθη μετά από ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές ο Λεωνίδας Μπόμπολας και ο συνεργάτης Θεοφάνης Λώλος.


Στον Λεωνίδα Μπόμπολα, επιβλήθηκε ο....
περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για περίπου 60 ημέρες έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του στην Κύπρου.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας, σε βάρος του οποίου οι κυπριακές Αρχές εξέδωσαν πριν από τέσσερις ημέρες ένταλμα σύλληψης, φαίνεται όμως  θα επιχειρήσει να αποφύγει την ανάκρισή του στην Κύπρο με τακτικές Ανδρέα Βγενόπουλου.
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε ο Μπόμπολας  παρουσιάστηκε ενώπιον των ελληνικών Αρχών με τους τρεις συνηγόρους του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, Ηλία Αναγνωστόπουλο και Πολυχρόνη Τσιρίδη και συνελήφθη. Αρχικά βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όπου τον φωτογράφησαν και του πήραν αποτυπώματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εφετείο.
Ταυτόχρονα ξεκίνησαν διαδικασίες διαπραγματεύσεων με τις Αρχές της Κύπρου. Σκοπός, είναι να βρεθεί φόρμουλα ώστε να μην εμφανιστεί ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας συλλαμβάνεται, αλλά ότι προσέρχεται στην Κύπρο για να καταθέσει ως μάρτυρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, οι εισαγγελικές Αρχές της Κύπρου δεν δέχθηκαν τις διαπραγματεύσεις κι απ’ ό,τι φαίνεται ζήτησαν την υλοποίηση των ενταλμάτων.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας επιχειρεί όπως φαίνεται να ακολουθήσει το σενάριο του Ανδρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του, ώστε να μην εκδοθεί στην Κύπρο.
Το σενάριο αυτό προβλέπει να προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών για να μην υλοποιηθεί η έκδοσή του και να του τεθούν περιοριστικοί όροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην εμφανιστεί στην Κύπρο, τακτική η οποία ακολουθήθηκε και από τον Βγενόπουλο.
Μάλιστα όταν αποφασίστηκε να ανακριθεί ο Βγενόπουλος από κύπρους ανακριτές αντί να εξεταστεί το αίτημά του τυπικά από τον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής, οδηγήθηκε παρατύπως στο Συμβούλιο Εφετών με αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί μήνες.

Θυμίζουμε ότι ο Μπόμπολας κατηγορείται για συνομωσία και διάπραξη κακουργημάτων, χρηματισμό δημοσίου λειτουργού και αδικήματα διαφθοράς και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, σε μια υπόθεση που αφορά τη λειτουργία του χώρου εναπόθεσης σκουπιδιών, ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ τον οποίο διαχειρίζεται εταιρία της οποίας μέτοχος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας.
Τα αδικήματα αφορούν την περίοδο από το 2003 μέχρι και το 2015 και διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας.
Συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής της Ηλέκτωρ, δηλαδή του Λεωνίδα Μπόμπολα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στο σκάνδαλο της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive