Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

 Διαδικτυακό έρανο για τον Ανδρέα Γεωργίου ξεκίνησε ομάδα 11 φίλων του από την Eurostat

Διαδικτυακό έρανο για τον Ανδρέα Γεωργίου ξεκίνησε ομάδα 11 φίλων του από την Eurostat
Πρόκειται για στελέχη που είχαν συνεργαστεί με τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ   
Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ότι οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. είναι σκληροί και άκαρδοι.
Για του λόγου το αληθές διαβάστε για τον παρακάτω διαδικτυακό έρανο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 10 Μαρτίου του 2016:...

Εντεκα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν περάσει ή βρίσκονται ακόμη σε επιτελικές θέσεις στις Στατιστικές Υπηρεσίες διαφόρων κρατών-μελών, ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία να φτιάξουν ταμείο βοήθειας υπέρ του πρώην προέδρου της δικής μας Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου.
Πρόκειται για στελέχη που είχαν συνεργαστεί με τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ.
Ορισμένα εξ αυτών είχαν μάλιστα εκτενή αλληλογραφία μαζί του, προκειμένου να τον βοηθήσουν να εδραιώσει την παντοκρατορία του στη Στατιστική Αρχή.
Στην ενδεκάδα περιλαμβάνεται επίσης η εκπρόσωπος της Eurostat στη διαδικασία επιλογής νέου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Μαρί Μποχάτα.
Το ταμείο που δημιούργησε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα World of Crowdfunding η «λεγεώνα των 11» ανοίγει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.worldofcrowdfunding.com/en/andreas-v-georgiou-legal-defence-fund με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων από το κοινό που θα επιτρέψουν στον κ. Γεωργίου την κάλυψη των αυξημένων εξόδων λόγω του μετώπου που έχει ανοίξει με την ελληνική Δικαιοσύνη.
Ο κ. Γεωργίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε περί εκούσιας διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας το 2010, γεγονός που συνέβαλε στο να οδηγηθεί η χώρα στα δεσμά του Μνημονίου.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ βαρύνεται και με την κατηγορία ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα εργαζόταν παράλληλα στην ΕΛΣΤΑΤ και στο Ταμείο.
Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Ιούνιο του 2010 προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο Μνημόνιο.
Ο έρανος από τους συνεργάτες του θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου του 2016, ενώ μέχρι χθες είχαν συγκεντρωθεί 3.525 ευρώ από 40 δωρητές (κάποιοι διατήρησαν την ανωνυμία τους).
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, ο κ. Γεωργίου και τα δύο συγκατηγορούμενά του υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ «πρέπει να καλύψουν με ίδιους πόρους τα δικαστικά έξοδά τους (στην περίπτωση του κ. Γεωργίου είναι ήδη αρκετά υψηλά, αγγίζοντας τα 20.000 ευρώ) και τα ποσά αυτά δεν θα τους επιστραφούν, ακόμα και αν απαλλαγούν από τις κατηγορίες».
Ετσι, το «Ταμείο Νομικής Υπεράσπισης του Ανδρέα Β. Γεωργίου» δεσμεύεται να διαθέσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές για την υπεράσπιση του κ. Γεωργίου και των δύο πρώην συναδέλφων του, ενώ τυχόν πλεόνασμα θα διατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Στατιστικής.
Οι δωρεές κατατίθενται ηλεκτρονικά, μέσω Paypal ή ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking). Καθένας από τους 11 φίλους του Ανδρέα έχει δωρίσει από 100 ευρώ.

Μ. Χριστοδούλου

www.bankingnews.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive