Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

«Παγώνουν» τα πρόστιμα για τα διόδια της Εγνατίας οδού;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος «Παγώνουν» τα πρόστιμα για τα διόδια της Εγνατίας οδού.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω παραμένει δύσπιστο  μιας και έχουμε ακούσει πολλές εξαγγελίες που έμειναν στο επίπεδο των υποσχέσεων. Ταυτόχρονα ο συναγωνιστής Γιώργος Θεοφάνου που το πρόστιμο των 22.000 ευρώ σε βάρος του, δημιούργησε αίσθηση σε όλη την
κοινωνία και αφορούσε διελεύσεις 400 ευρώ, μας έστειλε τον ακόλουθο σχολιασμό τον οποίο προσυπογράφουμε:
Είναι μια πρώτη νίκη μετά τις κινητοποιήσεις όμως η επιστολή της ΑΕ Εγνατίας προς τις ΔΟΥ δεν έχει νομικό αντίκρισμα. Εφόσον τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν και ανέλαβε τις είσπραξη τους η Εφορία, θα πρέπει ο υπουργός οικονομικών να αποστείλει έγγραφο για την αναστολή των εισπράξεων και αυτό δεν έχει γίνει από ότι ξέρω. Η Κ. Καλφακάκου έξ άλλου ανήγγειλε τη νέα πολιτική της εταιρίας με τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων και ότι τα πρόστιμα δεν πρόκειται να καταργηθούν αλλά να μειωθούν στο Χ 10 που είναι και αυτό εξοντωτικό στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την κατάργηση των προστίμων για δημόσιους δρόμους χωρίς διόδια.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του Βήματος: 
Αίτημα προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) να αναστείλουν τις βεβαιώσεις είσπραξης και επιβολής προστίμου σε πολίτες που δεν κατέβαλαν διόδια στην Εγνατία Οδό θα καταθέσει η εταιρεία, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το....
διοικητικό της συμβούλιο, στην οποία αποκαλύπτεται ότι το υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των προστίμων.

Σύμφωνα με το κείμενο, στις 25 Φεβρουαρίου 2016 όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού υπέγραψαν πρακτικό, με το οποίο πιστοποίησαν την απόφασή τους να ζητηθεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ η «αναστολή βεβαίωσης ή είσπραξης επιβληθέντων προστίμων για διάστημα δύο μηνών», ενώ εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο του ΔΣ «να απευθύνει ο ίδιος προς τις οικείες ∆ΟΥ σχετικές επιστολές».

Η απόφαση του ΔΣ ελήφθη «μετά την προφορική ενημέρωση από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και ∆ικτύων πρόκειται τις προσεχείς ημέρες να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση επιβληθέντων από την εταιρεία προστίμων, λόγω μη καταβολής υπό χρηστών του εν γένει οδικού δικτύου της Εγνατίας Οδού του αντιτίμου τελών διοδίων».
  • Blogroll

  • Blog Archive