Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΣΚΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016
N. Τόσκας: Ο σχεδιασμός για το προσφυγικό προχωράει στη σωστή κατεύθυνση....μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και....
μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Ο σχεδιασμός προχωράει στην σωστή κατεύθυνση και οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο χοτ σποτ της Χίου δεύτερο σταθμό των σημερινών του επισκέψεων στα χοτ σποτς του Βορείου Αιγαίου.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο χοτ σποτ καταστεί μη διαχειρίσιμος ο Νίκος Τόσκας, είπε ότι εκτός των άλλων μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αίτημα όσων διαμένουν υπό περιορισμό στο χοτ σποτ για μη επιστροφή στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσής τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε χαρακτηριστικά πως «σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τι θέλει ο καθένας, είναι τι προβλέπουν οι διαδικασίες και οι συμφωνίες».

Στη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Τόσκα στο χοτ σποτ της Χίου, πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας για επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

 left.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive