Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Εκτός από τον ανθρώπινο πόνο πού προκαλεί ή Ευρώπη και οί Βαλκανικές χώρες στους χιλλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες προκαλεί και ένα φρικτό θάνατο αγρίων ζώων μετά από παρατεταμένο πόνο και...
αγωνία στην προσπαθειά τους να απελευθερωθούν από τά δολοφονικά λεπιδοφόρα σύρματα κατά μήκος των συνόρων τής Ελλάδας των Σκοπίων της Σλοβενίας της Ουγγαρίας της Βουλγαρίας και Κροατίας.

Και αν ό πρόσφυγας μπορεί να ελιχθεί και να περάσει ακόμα και μέσα από αυτά  τά φονικά μεταλλικά σπιράλ ή και κάποιος σύντροφος να τον βοηθήσει την στιγμή εκείνη το ζώο δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και πεθαίνει εκεί μετά από φρικτούς πόνους.

Με αυτά τά σύρματα έχει εμποδιστεί ήδη σε μεγάλο βαθμό και ή μετανάστευση των ζώων για λόγους αναπαραγωγής νερού και τροφής και έχει εμποδιστεί ή προσβασή τους στους τόπους πού ξεχειμωνιάζουν και ξεκουράζονται.Και καθώς δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και ορμώμενα μόνο από την φύση τους και τά ενστικτά τους πέφτουν πάνω στα μεταλλικά σπιράλ του θανάτου της στρατιωτικοποιμένης Ευρωπαικής Ενωσης.

Ελάφια ζαρκάδια λύκοι αρκούδες και άλλα άγρια ζώα έχουν βρεθεί μέχρι τώρα νεκρά μέσα στα σύρματα μέσα σε λίμνες αίματος κομματισμένα εξ αιτίας τής απεγνωσμένης προσπαθειάς τους να απελευθερωθούν άλλα αποκεφαλισμένα άλλα με κομμένα πόδια προδίδοντας έναν μαρτυρικό θάνατο.Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων εντοπίζεται σε ζαρκάδια και ελάφια καί μετά ακολουθούν τόν μακάβριο κατάλογο λύκοι καί αρκούδες.

Η καταγραφή δέν έχει ακόμα ολοκληρωθεί γιατί υπάρχουν σημεία απομονωμένα καί απρόσιτα στούς κατοίκους τών χωριών στίς χώρες αυτές όπως επίσης  καί ή πρόσβαση τών οικολογικών οργανώσεων είναι προβληματική εξαιτίας τών συνοριακών δυνάμεων ασφαλείας.

Παρά τις καταγγελίες και την απαίτηση πολλών οικολογικών οργανώσεων να αφαιρεθούν άμεσα αυτά τά σύρματα-λαιμητόμος στα σύνορα των χωρών αυτών ή Ε.Ε και οί κυβερνήσεις αδιαφορούν παραμένοντας σταθεροί στην πολιτική των κλειστών συνόρων και για ανθρώπους και για τά άγρια ζώα πλάσματα και τά δυό τους με  δικαίωμα να πηγαίνουν και να μετακινούνται όπου αυτά γουστάρουν αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.


































πηγή

  • Blogroll

  • Blog Archive