Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Καμιά εντύπωση δεν μας κάνει η ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού για το "ρουσφέτι", όπως με περίσσο θράσος ονομάζει την μερική δικαίωση του αιτήματος για απαλοιφή του προστίμου των πολιτών που αρνούνταν να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων, στην Εγνατία οδό ΑΕ.
Το ίδιο το Ποτάμι είναι γνωστό μαγαζί των μεγαλοεργολάβων και φτιάχτηκε  αποκλειστικά για να υποστηρίξει τα συμφέροντα τους.
Ο περί ου ο λόγος βουλευτής Σπ. Δανέλης είναι, με διακοπές, διαρκώς μισθοδοτούμενος από τον ελληνικό λαό σαν βουλευτής ή ευρωβουλευτής με όλα τα προνόμια που έχουν κάνει τον λαό να τους ονομάζει τζαμπατζήδες.
Σχίζει τα ιμάτια του λοιπόν καταθέτοντας ερώτηση "ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να δίνει «συγχωροχάρτια» και να κλείνει το μάτι στην απαράδεκτη και αντι-κοινωνική λογική του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ..."
Φυσικά για τα σκάνδαλα των συναδέλφων του, του ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε βουλευτής ή των ιδρυτών του σημερινού του κόμματος, μεγαλοεργολάβων, ούτε κουβέντα.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο εν λόγω βουλευτής δοκίμασε την τύχη του, με επιτυχία, σε τρεις κομματικούς μηχανισμούς  (Συνασπισμός, Πασοκ, Ποτάμι - ενώ είχε περάσει και από άλλα 2-3 κόμματα στο παρελθόν) εξασφαλίζοντας την εκλογή του σαν βουλευτής και ευρωβουλευτής,  απολαμβάνοντας  όλα τα προνόμια αυτών των θέσεων.
Φυσικά δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να παραιτηθεί των παχυλών αποζημιώσεων του χάριν του λαού για τον οποίο δήθεν κόπτεται με την ερώτηση του.
Ας μην ανησυχεί λοιπόν. Σίγουρα κάποιοι φίλοι του θα εκτιμήσουν δεόντως αυτή την στάση του...
Όσο για τους αγωνιζόμενους, για τα συνταγματικά τους δικαιώματα,  πολίτες  του χαρίζουν χλεύη κι περιφρόνηση...

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu
www.oxidiodia.gr


 
Παρακάτω η ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού και το βιογραφικό του...

 


Κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών για απόφαση του προέδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ που χαρίζει πρόστιμα σε όσους δεν πλήρωσαν το αντίτιμο των διοδίων

Την απόφαση του προέδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βεβαιωμένα, από την Εφορία πρόστιμα για διόδια που δεν πλήρωσαν στην Εγνατία Οδό, δεν θα κληθούν να τα πληρώσουν καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρει ο κ. Δανέλλης «η εξόφθαλμα ρουσφετολογική αυτή απόφαση είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει το σύνολο των ήδη βαριά φορολογούμενων πολιτών, δεν βοηθά σε καμία περίπτωση στην ιδιωτικοποίηση της εν λόγω δημόσιας εταιρίας και κλείνει το μάτι σε όλους εκείνους που επέλεξαν να παρανομήσουν μην καταβάλλοντας το αντίτιμο των διοδίων, καλυπτόμενοι πίσω από υποτιθέμενα «λαϊκά κινήματα», όπως αυτό του "Δεν Πληρώνω"».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
                                                              ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς (1) Οικονομικών και (2) Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων.

Θέμα: «Επιτέλους τα ρουσφέτια να επιβαρύνουν όσους τα αποφασίζουν και όχι τους φορολογούμενους πολίτες».

Με απόφαση που ομόφωνα έλαβε, πριν από λίγες ημέρες, το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. - με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της εταιρίας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Απόστολου Αντωνούδη - όλοι όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βεβαιωμένα, από την Εφορία πρόστιμα, για διόδια που δεν πλήρωσαν στην Εγνατία Οδό δεν θα κληθούν να τα πληρώσουν (!).

Η απόφαση αυτή, μάλλον, βρίσκει σύμφωνο και τον Υπουργό που τοποθέτησε τον κ. Αντωνούδη στην θέση του Προέδρου, ο οποίος σε πλήρη σύμπλευση με την απόφαση του προστατευομένου του και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση, που θα απαλλάσσει αυτούς που δεν κατέβαλαν τα εν λόγω πρόστιμα.

Ως εκ τούτου, και βάσει της απόφασης του Δ.Σ. ο κ. Αντωνούδης τις προσεχείς ημέρες θα απευθύνει ο ίδιος προς τις οικείες Δ.Ο.Υ. σχετικό αίτημα μη βεβαίωσης - είσπραξης των προστίμων.

Δεδομένου ότι η μήκους 670 χιλιομέτρων Εγνατία Οδός κόστισε έξι δισεκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), από τα οποία τα μισά προήλθαν από το ελληνικό δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα ήταν κονδύλια της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ως εκ τούτου απαιτείται να επιστραφούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δεδομένου ότι ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους του Έβρου έχει δυσθεώρητα ετήσια κόστη λειτουργίας τα οποία καλύπτονται από τα διόδια και  που αν δεν καταβάλλονται, συμβάλλουν στην αύξηση του κρατικού ελλείμματος, επιβαρύνοντας όλους εκείνους τους φορολογούμενους που δεν χρησιμοποιούν ποτέ τον συγκεκριμένο δρόμο.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να δίνει «συγχωροχάρτια» και να κλείνει το μάτι στην απαράδεκτη και αντι-κοινωνική λογική του κινήματος «Δεν Πληρώνω», όσο και αν οι συμμετέχοντες σε αυτό την στήριξαν προεκλογικά.

Δεδομένου ότι η, προς το παρόν Δημόσια, Εγνατία Οδός βρίσκεται στα πρώτα στάδια προώθησης της ιδιωτικοποίησής της από το ΤΑΙΠΕΔ και τέτοιου τύπου αμφιλεγόμενες και εξόφθαλμα ρουσφετολογικές αποφάσεις την καθιστούν λιγότερο θελκτική στους πιθανούς διεθνείς ή εγχώριους επενδυτές.

Δεδομένου ότι και εχθές (10/3/2016) κατέθεσα σχετική ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 3906/10.3.2016) για παρόμοιο «ρουσφετολογικό» άνοιγμα των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο οποίος τείνει να μετεξελιχθεί σε έναν ιδιότυπο «Ρομπέν των Διοδίων», παρότι η κυβερνητική του θέση ουδόλως συνάδει με τον ρόλο αυτό.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.       Αληθεύει ότι θα συναινέσουν στο σκανδαλωδώς παράνομο αυτό «ρουσφέτι»; Αν ναι, πώς το δικαιολογούν;
2.       Ποια θα είναι η στάση τους, ενόψει της δρομολογούμενης από το ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση της εταιρίας που διαχειρίζεται τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο;
3.       Διερευνούν το ενδεχόμενο, διοικήσεις εταιριών και κυβερνητικά στελέχη που προτίθενται να εφαρμόζουν αντίστοιχες ρυθμίσεις,  να καλούνται να καταβάλουν το ισόποσο στα κρατικά ταμεία από την τσέπη τους, ώστε να μην επιβαρύνεται το σύνολο των ήδη βαριά φορολογουμένων πολιτών;


              Ο ερωτών βουλευτής

      Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου


Βιογραφικό Σπύρου Δανέλλη Σπύρος ΔανέλληςΓεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1955.
Σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός (1979) στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και μελετητής.
Γνωρίζει άριστα την Ιταλική και πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.
Είναι παντρεμένος με την Νένα Γαλανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει δυο κόρες, τη Σμαράγδα και την Αναστασία.

 Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

 • 1996-2000: Βουλευτής Ηρακλείου του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου». Μέλος των επιτροπών Εξωτερικών & Άμυνας και Παραγωγής & Εμπορίου. Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.).
 • 2009 - 2014: Ευρωβουλευτής Πα.Σο.Κ., μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου.
 • 2015 - σήμερα: Βουλευτής Ν. Ηρακλείου "Το Ποτάμι". Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου. Μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

 • 1975-1977: μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών στη Φλωρεντία
 • 1985-1987: μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του Ν. Ηρακλείου
 • 1988-1991: Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης
 • 1990-1994: Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου
 • 1994-1996: Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου και πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου περιοχής της 9ης Εδαφικής Περιφέρειας Ν. Ηρακλείου
 • 2000-2002: Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ)
 • 2003-2009: Δήμαρχος Χερσονήσου
 • 2003-2006 : Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ. Ηρακλείου
 • Ιούλιος 2014: Μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του κινήματος "Το Ποτάμι"
Διετέλεσε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και μέλος των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων «Σοσιαλιστική Πορεία»(1976-1978), «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ. 1978-1988) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς» (1989) μέλος (1992-2000) της Κ.Ε. του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου».

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


 • Blogroll

 • Blog Archive