Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Την απαλλαγή της διοίκησης και του διευθυντή του Παπάφειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από κάθε κατηγορία αναφορικά με τη φερόμενη συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού ανήλικου τροφίμου από άλλους τροφίμους, προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

To δικαστικό συμβούλιο θα .... αποφανθεί με βούλευμα σχετικά με τις τυχόν ποινικές ευθύνες των διοικούντων το «Παπάφειο», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος -ως πρόεδρος του Ιδρύματος.

Οι κατηγορίες κατά της διοίκησης και του διευθυντή του Ιδρύματος αφορούσαν φερόμενη συγκάλυψη βιασμού ενός μικρού αγοριού 7,5 ετών από άλλους ανήλικους. Διοίκηση και διευθυντής φέρονται να αποσιώπησαν την αναφορά κοινωνικής λειτουργού για τον βιασμό που κατήγγειλε το αγόρι τον Μάρτιο του 2012. Σύμφωνα με όσα είπε τρομοκρατημένο το ίδιο το παιδί, δέχθηκε την επίθεση μέσα στο «Παπάφειο».

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε τελικά, όταν το αγοράκι έπεσε θύμα βιασμού για δεύτερη φορά λίγους μήνες αργότερα.


Το ιστορικό της υπόθεσης

Τον Μάρτιο του 2012, τρόφιμος του Παπάφειου, ηλικίας 7,5 ετών, απευθύνθηκε στην κοινωνική λειτουργό του Ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το προηγούμενο βράδυ ένας 13χρονος τρόφιμος τον βίασε. 

Η κοινωνική λειτουργός άμεσα ενημέρωσε την διοίκηση καθώς και τον διευθυντή του Ιδρύματος, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διοίκηση και διευθυντής από κοινό αποφάσισαν να αποσιωπήσουν το περιστατικό, ώστε να μην θιγεί το όνομα του Ιδρύματος. 

Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, η διοίκηση έστειλε μόνο ένα έγγραφο στην εισαγγελία Καστοριάς, ζητώντας να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το ίδρυμα, επειδή "παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά".

Η υπόθεση θα παρέμενε στην αφάνεια αν το αγοράκι δεν έπεφτε θύμα βιασμού ακόμη δύο φορές από τον ίδιο τρόφιμο, τρεις μήνες μετά το πρώτο περιστατικό, τον Ιούνιο του 2012.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τότε η διοίκηση και ο διευθυντής του Ιδρύματος έστειλαν αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για βιασμό ανηλίκου.

 

ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive