Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016




Της Αργυρώς Μπρατσιώτη- οδοντίατρος, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Τι θέλουν στη χώρα μου; Να γυρίσουν στη δική τους. Να παν να πολεμήσουν. Οι δειλοί. Οι ριψάσπιδες. Γεμίσαμε ισλαμιστές. Τα είδες τα κινητά τους; Πανάκριβα. Ούτε εμείς δεν έχουμε τέτοια. Και θέλουν και τρόφιμα, λες και δεν υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε. 

Μπλα μπλα μπλα μέχρι να εκραγεί το κεφάλι σου από τα «πατριωτικά» επιχειρήματα και τα ντεσιμπέλ που όλο και ανεβαίνουν. Δεν ξέρω αν το έχουν προσέξει κι άλλοι, αλλά όταν σε κάποιο διάλογο (ή παράλληλους μονόλογους, δεν είμαι και σίγουρη ποιο είναι τι πλέον), όσο παίρνει τον κατήφορο η ποιότητα των επιχειρημάτων, τόσο τα ντεσιμπέλ χτυπάνε ταβάνι. 

Χώρα σου; Ποια χώρα σου; Αυτή που ξεπούλαγες κάθε φορά που στήνονταν κάλπες; Κλάταρες στα αναίμακτα και τα εύκολα, μην κρίνεις κάποιον που δεν αντιδρά όπως θα ήθελες, όταν γύρω του πέφτουν σφαίρες και που εγκλωβίζεται στη χώρα σου, στην προσπάθειά του να πάει σε ένα πιο ασφαλές μέρος. 

Να παν να πολεμήσουν, λες. Το ότι δεν πέθαναν δε σημαίνει ότι δεν πολέμησαν. Κι αν τους προτιμάς νεκρούς κι όχι πρόσφυγες, κούνα το κεφάλι σου, ρε ατρόμητε, μπας και θυμηθείς το βύσμα που έβαλες για να μη ζοριστείς όταν ήρθε η ώρα να πας φαντάρος. 

Γεμίσαμε ισλαμιστές, λες. Αυτό ήταν αλήθεια και πριν τους πρόσφυγες. Πόσες φορές σχολίασες ένα 15χρονο κοριτσάκι με την παρέα σου, γιατί το ντύσιμό του δεν ήταν ράσο για να το εγκρίνεις; Πόσες φορές είπες με την παρέα σου «Αν τη βιάσω, εγώ θα φταίω;». Πόση σαρία έχεις μες στο κεφάλι σου, όταν δηλώνεις χριστιανός ορθόδοξος ή άθεος ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται trendy; 

Όσο για τα κινητά, αν δούλεψαν για να τα αγοράσουν, καλά κάνουν και τα έχουν. Βρες τρόπο να αποδείξεις ότι τα έχουν κλεμμένα κι όταν ξεμπροστιάσεις τους κλέφτες, ασχολήσου λίγο και με τους ομοεθνείς με εσένα κλέφτες που σου έχουν κλέψει τα πάντα για να πεινάς κι εσύ και πολλοί Έλληνες μαζί σου.
  • Blogroll

  • Blog Archive