Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πέθανε ο «μπαμπάς» του email, Ρέι Τόμλινσον

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

Πέθανε ο «μπαμπάς» του email. Ο Ρέι Τόμλινσον, είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και έβαλε το @ για τα καλά στη ζωή μας. Έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια.
Την ανακοίνωση έκανε η...
εταιρεία Raytheon, με την οποία συνεργαζόταν. «Πραγματικός ηγέτης στον χώρο της τεχνολογίας, ο Ρέι ήταν ο άνθρωπος που μας έφερε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην απαρχή της ιστορίας των υπολογιστών δικτύου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Raytheon, Μάικ Ντομπλ. 
Ο Τόμλινσον, απέκτησε ιδιαίτερη φήμη μετά την εφεύρεσή του το 1971 ενός προγράμματος για το Arpanet, της πρώιμης μορφής Διαδικτύου, που επέτρεπε την ανταλλαγή ατομικών μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών σε διαφορετικούς διακομιστές.
«Το έργο του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος - και όμως, παρά τις επιτυχίες του, παρέμεινε ταπεινός, ευγενής και γενναιόδωρος με τον χρόνο του και τα ταλέντα του», είπε ο Μάικ Ντομπλ.
Σύμφωνα με το Forbes το 1998, ο Τόμλινσον έδειξε το σύστημα σε συνάδελφό του και μετά του είπε: «Μην το αναφέρεις σε κανέναν! Κανονικά δεν έπρεπε να ασχολούμαστε με κάτι τέτοιο».
  • Blogroll

  • Blog Archive