Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Πράκτορες της Mossad κόλλησαν στη λάσπη

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2016
Ένα από τα πιο σοβαρά, ταυτοχρόνως όμως και....
χιουμοριστικά θέματα που ανέδειξε η επικαιρότητα της απερχόμενης εβδομάδας, είναι αυτό της περιπέτειας δυο πρακτόρων της ισραηλινής υπηρεσίας Mossad στο Κίελο της Γερμανίας, κοντά στις εγκαταστάσεις της γερμανικής HDW, εταιρίας που ναυπήγησε τα ελληνικά υποβρύχια Type 214 (τύπου «Παπανικολής»), ναυπηγεί όμως σταθερά και τα ισραηλινά Type 212, τύπου «Dolphin», τα οποία έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης και μη συμβατικών πυραύλων…

Το θέμα προέκυψε σε μια μικρή κωμόπολη περίπου 2.000 κατοίκων, κοντά στο Κίελο, στη Βόρεια Θάλασσα, το Κουάρνμπεκ, στο ομόσπονδο κρατίδιο Σλέσβικ-Χόλσταϊν, όταν οι δημοτικές αρχές έστειλαν στην ισραηλινή πρεσβεία τιμολόγιο 1.293 ευρώ για υπηρεσίες αποκόλλησης από τη λάσπη, αυτοκινήτου μάρκας Ford Focus, στο οποίο επέβαιναν δύο Ισραηλινοί πολίτες με διπλωματικά διαβατήρια, στα μέσα του προηγούμενου Δεκέμβρη!

Οι Ισραηλινοί ταξίδευαν με το αυτοκίνητο παραθαλάσσια, για την ακρίβεια σε ένα κανάλι που οδηγεί σε μια από τις πιο «μποτιλιαρισμένες» θαλάσσιες οδούς, που ενώνει τον ευρωπαϊκό βορρά με τη Βαλτική Θάλασσα… Πιθανότατα επιτηρούσαν τη διαδρομή διέλευσης ενός από τα υποβρύχια του Ισραήλ που θα εγκατέλειπε το ναυπηγείο, σαλπάροντας για το μακρύ ταξίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και το νέο του «σπίτι».

Είναι ένα σημείο που χρησιμοποιείται για θαλάσσια σπορ όπως π.χ. η κωπηλασία, ενώ η παρουσία των ναυπηγείων του Κιέλου που φιλοξενούν υποβρύχια υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να αποτελούν στόχο κατασκόπων κάθε λογής, έχουν οδηγήσει σε απαγόρευση της πρόσβασης σε μη ειδικά διαπιστευμένα άτομα, για λόγους ασφαλείας. Οι δυο Ισραηλινοί ωστόσο, εισήλθαν στην απαγορευμένη περιοχή, παρόλο που η πύλη ήταν κλειδωμένη με λουκέτο, μόνο που μερικά μέτρα πιο μέσα κόλλησαν στη λάσπη!

Είχαν προφανώς υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν. Κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να αποκολλήσουν το αυτοκίνητο χωρίς βοήθεια, μέχρι όμως που εντοπίστηκαν από κάποιους γηραιούς κατοίκους της περιοχής, που τους ρώτησαν ποιοι είναι. Η απάντηση που έλαβαν ότι ήλεγχαν την περιοχή για κούρσα που θα διεξαγόταν το καλοκαίρι, προφανώς δεν τους έπεισε, όντας υποψιασμένοι και λόγω των ναυπηγείων!

Λίγα λεπτά αργότερα, γηραιά κυρία που ανησύχησε καλούσε τις αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία! Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR κατάφερε να δει την έκθεση που συνετάχθη για το περιστατικό και μετέφερε στο ρεπορτάζ του, ότι οι Ισραηλινοί, μιλώντας αγγλικά, δήλωσαν Ισραηλινοί διπλωμάτες, ότι οπλοφορούν (όντως βρέθηκαν δύο όπλα στο αυτοκίνητο και ότι έχουν ασυλία, προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα, όπως διπλωματικό διαβατήριο και άδεια οπλοφορίας.

Στη συνέχεια κλήθηκε η τοπική πυροσβεστική, μόνο που και το πυροσβεστικό όχημα κόλλησε στη λάσπη! Ειδοποιήθηκε αγρότης της περιοχής που τα κατάφερε να αποκολλήσει το όχημα με το τρακτέρ του και επετράπη στους Ισραηλινούς να αποχωρήσουν, οι οποίοι χαιρέτησαν δια χειραψίας τους Γερμανούς και τους ευχαρίστησαν για τη βοήθεια, προτού φύγουν.

Η έρευνα της αστυνομίας σύντομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για πράκτορες της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας, της διαβόητης Mossad, που είχαν βρεθεί στην περιοχή για να συνοδεύσουν με ασφάλεια το ισραηλινό υποβρύχιο «INS Rahav» μέχρι να βγει στην ανοικτή θάλασσα και να συνεχίσει το ταξίδι του σε κατάδυση.

Τώρα, εάν έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο τοπικός δήμαρχος που έστειλε το τιμολόγιο στην ισραηλινή πρεσβεία – η οποία τηρώντας όσο το δυνατό χαμηλό προφίλ δήλωσε ότι θα το εξοφλήσει – έχει εκλεγεί με τους Πράσινους και γενικά έχει τις ενστάσεις του γενικότερα και για την πολιτική του Ισραήλ και για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε ή να το διαψεύσουμε!









diktyospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive