Σάββατο 16 Απριλίου 2016


Συνέλαβαν τον άνδρα που άφησε τα σκυλιά του 10 μέρες χωρίς τροφή - νερό με αποτέλεσμα ένα κουτάβι να πεθάνει στον Βύρωνα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα οδηγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη καθώς παραδέχτηκε μπροστά στους αστυνομικούς ότι είχε αφήσει στην αυλή του εγκαταλελειμμένου σπιτιού του τα τέσσερα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό για δέκα μέρες με αποτέλεσμα....
ένα κουταβάκι περίπου πέντε μηνών να πεθάνει.VironasAdrianoupoleosSkeletomenaDalmatias (4) 
Σκελετωμένο και το ημίαιμο αρσενικό και σύμφωνα με την βεβαίωση του κτηνιάτρου τα ζώα είχαν μείνει χωρίς τροφή και νερό για περισσότερο από δέκα μέρες.
Καταγγελία στην Αστυνομία έκανε κάτοικος της οδού Αδριανουπόλεως, που είδε στην αυλή του οικήματος στον αριθμό 114 το πτώμα του νεκρού κουταβιού να κείτεται από την προηγούμενη μέρα και κανείς δεν το είχε μαζέψει. Η γυναίκα πήγε στο Α.Τ. Βύρωνα για να καταγγείλει τι είδε καθώς δεν είχε πρόσβαση στην αυλή και δεν μπορούσε να δει αν τα ζώα είχαν τροφή και νερό, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και την Ντόρα Μπαντή γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στην περιοχή και μαζί με άλλες εθελόντριες συναποτελούν την Επιτροπή Προστασίας Ζώων Δήμου Βύρωνα.
Οι αστυνομικοί μετά την επώνυμη καταγγελία πήγαν στην οδό Αδριανουπόλεως βρήκαν το ακατοίκητο σπίτι κλειστό και από τους λογαριασμούς οι οποίοι ήταν συσσωρευμένοι εκεί προσπάθησαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του οικήματος αλλά ανεπιτυχώς καθώς δεν απαντούσε σε κανέναν τηλέφωνο. Τελικά από τους γείτονες πληροφορήθηκαν το τηλέφωνο του αδερφού του, που είναι ιερέας, και έτσι ενημέρωσαν τον κάτοχο του σπιτιού και των σκυλιών ότι τον περιμένουν για να το ανοίξει, αφού είχαν και εισαγγελική εντολή για την κατάσχεση των σκυλιών.
VironasAdrianoupoleosSkeletomenaDalmatias (3) 
Τα ζώα από τη δίψα έπεσαν με τα μούτρα στο νερό...
Πράγματι ο οδηγός του Κ.Τ.Ε.Λ. λίγο μετά τις 19:00 χθες εμφανίστηκε άνοιξε το σπίτι στο οποίο ήταν συσσωρευμένα αντικείμενα, που συνήθως συγκεντρώνουν οι ρακοσυλλέκτες, και οδήγησε τους τέσσερις αστυνομικούς στην εσωτερική αυλή. Εκεί βρέθηκε το πτώμα του κουταβιού να κείτεται στο έδαφος ενώ οι λεκάνες με την τροφή και το νερό ήταν άδειες και τα υπόλοιπα τρία σκυλιά με το ζόρι στέκονταν όρθια.
Όταν η κα Μπαντή – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr – ρώτησε τον δράστη πόσες μέρες είχε να πάει στο σπίτι για να βάλει τροφή και νερό στα ζώα του εκείνος παραδέχτηκε ενώπιον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ότι είχε να πάει 10 μέρες αλλά κατά τα άλλα έδειξε στεναχωρημένος για το νεκρό κουτάβι που είπε ότι το αγαπούσε!
Μάλιστα όταν η γυναίκα τον ρώτησε γιατί έχει τα σκυλιά, αφού δεν μπορεί να τα φροντίσει, ή να καλύψει τα έξοδα τους (π.χ. κάνοντας στείρωση στο θηλυκό) εκείνος της είπε ότι έχει λεφτά και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, ότι τα σκυλιά τα αγαπάει και τα κουτάβια τα οποία γεννούσε διαρκώς το ένα από τα θηλυκά τα χάριζε και δεν τα πουλούσε.
Οι απαντήσεις του έδειχναν τέτοια αφέλεια και άγνοια και αυτό είναι κάτι που προβλημάτισε όλους εκείνους που τον άκουγαν να λέει πόσο αγαπάει ζώα τα οποία τα αφήνει χωρίς τροφή και νερό. Αν αυτός ο άνθρωπος είναι μειωμένης αντίληψης και είναι ουσιαστικά επικίνδυνος για τα ζώα είναι σαφώς ακατάλληλος και για να οδηγεί λεωφορείο!
Τελικά τα σκυλιά (δύο ενήλικα Δαλματίας και ένα ημίαιμο αρσενικό) κατασχέθηκαν και τους έδωσαν νερό για να ξεδιψάσουν και τροφή, το πτώμα του κουταβιού μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς για νεκροψία και ο δράστης οδηγήθηκε στο Α.Τ. Βύρωνα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Όπως έγινε γνωστό του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσία περί ζωών και υγειονομικών θεμάτων ενώ για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι ύψους είναι τα διοικητικά πρόστιμα που του επιβλήθηκαν και για ποιες παραβάσεις.
Η κα Μπαντή μέσω του www.zoosos.gr κάνει έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και φιλοξενίας των τριών σκυλιών (καθένα ζυγίζει μόλις 12 κιλά) που ήταν «μαύρα από τους ψύλλους» όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Τα τρία ενήλικα ζώα μεταφέρθηκαν το πρωί στην κτηνιατρική κλινική του Κώστα Αναστόπουλου για αιματολογικές εξετάσεις και το ένα θηλυκό μπήκε σε ορό καθώς είναι εξαντλημένο και σε χειρότερη κατάσταση από τα υπόλοιπα. Οι αιματολογικές εξετάσεις τους έδειξαν ότι δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια και έφτασαν σε αυτή την κατάσταση καχεξίας εξαιτίας της έλλειψης τροφής και φυσικά νερού. Πλέον σιτίζονται με βραστό κοτόπουλο και ρυζόνερο για να συνέλθει ο οργανισμός τους.
Αν μπορείτε να βοηθήσετε με την φιλοξενία  και την φροντίδα τους επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6934390331 – 6973535686.

 www.zoosos.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive