Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 2 εργάτες σε κρίσιμη κατάσταση σε "εργατικό ατύχημα"

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Απριλίου 18, 2016
ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΚΟΡΜΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Το πρωί της τρίτης 29 Μαρτίου στα Ιωάννινα σημειώθηκε ένα ακόμα εργατικό ¨ατύχημα" , όπου τα θύματα της εργοδοτικής εκμετάλευσης ήταν δύο άντρες που δούλευαν σε μία ιδιωτική εταιρεία που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της Δ.Ε.Η.

Στην προσπάθειά τους να αντικαταστήσουν μία παλιά ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ με μία τσιμεντένια, τους χτύπησε το ρεύμα, καθώς ο εργολάβος που εκτελούσε τις ....
εργασίες δεν υπέβαλε αίτημα διακοπής στη Δ.Ε.Η.
Ύστερα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο όπου και σήμερα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πρόσφατο αυτό συμβάν, δεν είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε το τελευταίο και έρχεται να προστεθεί σε ένα ακόμα από τα δεκάδες αδικαιολόγητα "ατυχήματτα" που συμβαίνουν κατά καιρούς στους χώρους εργασίας,υποδηλώνοντας έτσι την αδιαφορία και την ανευθυνότητα των αφεντικών,αντικατροπτίζοντας τον σκοπό τους ο οποίος είναι το εύκολο και γρήγορο
κέρδος.

Είναι άλλη μία τρανή απόδειξη ότι στους χώρους τους οποίους εργαζόμαστε δεν υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας,οι κατάλληλοι εξοπλισμοί όπως επίσης οι κατάλληλες συνθηκες εργασίας.
Οι μισθοί της ντροπής που όσο πανε και μειώνονται, τα ωράρια δυσβάσταχτα και τα αφεντικά απειλητικά προς τους εργάτες-εργαζόμενους-ες προκειμένουνα μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Τέτοιου είδους "ατυχήματα" δεν ειναι ευθύνη των εργατών παρα μόνο ευθυνη της εργοδοσίας.

Όσο τα γρανάζια του καπιταλισμού συντηρούνται από τον κόπο μας και την υπεραξία μας άλλο τόσο εμείς σαν εργάτες-ιες  πρέπει να είμαστε ενωμένοι  και σήμερα περισσοτερο απο ποτέ, οργανωμένοι ενάντια σε μικρά και μεγάλα αφεντικά, να διεκδικησουμε με την έμπρακτη αλληλεγγυη  και τους αγώνες μας καλύτερες συνθηκες στους χ'ωρους δουλειάς ,καλυτερους μισθους,και ασφαλιση.

ΕΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive