Τρίτη, 12 Απριλίου 2016


Κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαϊα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση χρηματισμού από διαφημιστική εταιρία τον Δεκέμβριο του 2013. Από τη σύλληψή του και μετά, ο Χάρης Τομπούλογλου, στέλεχος και πολιτευτής της ΝΔ μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, οπότε και διαγράφηκε, έκανε λόγο για «πολιτική πλεκτάνη».
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισε στον άλλοτε επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων κανένα ελαφρυντικό, ενώ του επέβαλε επιπλέον και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ.
Καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 5 ετών και 7 μηνών,με αναστολή, τον συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου, Χρήστο Τριανταφύλου, ενώ έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Στέφανο Μιχαλάκο.
Δείτε το επίμαχο βίντεο της δωροληψίαςΗ στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει τη μίζα των... από newsview

Ο πρώην επικεφαλής του Νοσοκομείου φέρεται να ζήτησε ποσό ύψους 25.000 ευρώ από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά πρόεδρο και ...
διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας, που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία. Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να απειλούσε ουσιαστικά την διαφημιστική να του καταβάλει τα χρήματα ώστε να μην την κηρύξει «έκπτωτη» από το έργο που είχε αναλάβει.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών ο κ. Τομπούλογλου είναι ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής.
Οι δικαστές απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζήτησαν οι δύο καταδικασθέντες, ενώ για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κ.Τομπούλογλου επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Ο ίδιος από την αυτόφωρη σύλληψη του μέχρι σήμερα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είναι θύμα πλεκτάνης: «Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου. είπε προς τους Εφέτες ο Χάρης Τομπούλογλου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται, πως ο Χάρης Τομπούλογλου, είχε συλληφθεί το 2013 επ' αυτοφώρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα με ιδιωτική εταιρεία.
Ο Χάρης Τομπούλογλου είχε διοριστεί αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Παίδων την περίοδο 1989-1993 (κυβέρνηση ΝΔ).
Την περίοδο 2005-2008 (επίσης, κυβέρνηση ΝΔ) είχε επανέλθει ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας την Εθνική Τράπεζα.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive