Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Μητροπολίτης Πειραιώς: Αφόρισε το στοματικό έρωτα! Τον πρωκτικό;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Απριλίου 16, 2016

Αφόρισε το στοματικό έρωτα!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ καταδικάζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, τον στοματικό έρωτα χαρακτηρίζοντάς τον ως «χυδαία πράξη».
Ο Σεβασμιότατος Σεραφείμ προέβη στον «αφορισμό» έπειτα από...
δημοσιεύματα εφημερίδων, τα οποία καταγράφουν αύξηση των περιστατικών στοματικού καρκίνου που οφείλεται σε ιό, ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ. Αναφέρει μάλιστα ότι η ορολογία των δημοσιευμάτων σχετικά με την «χυδαία πράξη» που περιγράφουν είναι απαράδεκτη.
Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης, ο ιεράρχης σημειώνει ότι η εν λόγω πράξη «καταδεικνύει την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρίσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».
Ο Μητροπολίτης, τέλος, τονίζει ότι δεν κινείται από «ομοφοβικό σύνδρομο» αλλά ορμάται «εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης» και προσπαθεί να «εμπεδώσει την αλήθεια ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική υγεία του».

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive