Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η «Νύχτα των ορθίων» στο Παρίσι

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Απριλίου 24, 2016

Η ογκώδης συγκέντρωση θα κρατήσει για 3 ημέρες ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας...

 Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις σε Παρίσι και Γκρενόμπλ. Η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει Αύρες για να απομακρύνει το πλήθος ενώ στην Nantes τουλάχιστον 50 άτομα έχουν προσαχθεί αργά το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Το Παρίσι δεν ενδείκνυται αυτές τις ημέρες για τουρισμό, όπως θα έλεγαν κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι αν ασχολιόντουσαν με το θέμα, αφού εκτός από τις τεράστιες συγκεντρώσεις στην πόλη στην απεργία συμμετέχουν επίσης τα μέσα μεταφοράς, όπως το SNCF και η Air France αλλά και τα τουριστικά σημεία όπως ο πύργος του Άιφελ και πολλά μουσεία και πανεπιστήμια.

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνυπολογίσει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή» είπε ο γενικός γραμματέας του CGT, Φιλίπ Μαρτινέ.

Μπορεί να μην το είδατε σε κανένα ελληνικό ΜΜΕ αλλά οι Γάλλοι το βράδυ της Πέμπτης στάθηκαν «όρθιοι» στο Παρίσι σε μια τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου εργασιακού νόμου που φέρνει ο «σοσιαλιστής» Φρανσουά Ορλάντ. 390.000 οι διαδηλωτές σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την Αστυνομία, στους 1.2 εκατομμύρια τους υπολογίζουν οι διοργανωτές.


thepressproject.
  • Blogroll

  • Blog Archive