Πέμπτη 7 Απριλίου 2016



Φαίνεται πως η Ryanair επιβεβαιώνει κάθε τρείς και λίγο τη φήμη του κακού εργοδότη, με τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στο εσωτερικό της και τις ουκ ολίγες καταγγελίες από πλευράς των εργαζομένων της.
Αυτή τη φορά η αεροπορική εταιρεία στρέφεται ανοιχτά κατά ....
των απεργιών. Και ενώ η Ομοσπονδία των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προκήρηξε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 7/4, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, η low cost αεροπορική εταιρεία έρχεται να εναντιωθεί σφόδρα στην απόφαση αυτή. 
Μάλιστα η ανακοίνωσή της έχει τίτλο: "H Ryanair Καταδικάζει την Απεργία των Ελλήνων Εεκ"!
Δεν διστάζει παράλληλα να καλέσει την την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν να παρέμβουν κατασταλτικά, ώστε «να αποτρέψουν περεταίρω αναταραχές»!
«Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από τους επιβάτες που έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις των ΕΕΚ, οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους Ευρωπαίους επιβάτες και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει περαιτέρω αναταραχές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, καλώντας τους επιβάτες να υπογράψουν ψήφισμα για την απαγόρευση των απεργιών!
«Είναι άδικο χιλιάδες Ευρωπαίοι επιβάτες να ακυρώνουν τα ταξίδια και τις διακοπές τους λόγω των απεργιών. Παράλληλα παροτρύνουμε όλους τους επιβάτες να υπογράψουν υπέρ της εκστρατείας "Keep Europe’s Skies Open" η οποία θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την λήψη των κατάλληλων μέτρων προς αποφυγή περαιτέρω αναταραχών», συνεζχίζεται στο κατάπτυστο κείμενο της ανακοίνωσης.
Οι απεργοί μάλιστα χαρακτηρίζονται «εκβιαστές», ενώ ζητείται από την Κομισιόν η απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας «κατά τον ίδιον τρόπο που δεν επιτρέπεται η απεργία στον στρατό και την αστυνομία».
Μετά τις προ μηνών απαξιωτικές δηλώσεις του Προέδρου της Ryanair για την Ελλάδα, μετά την πανομοιότυπη τακτική που ακολούθησε και στην απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τώρα στο στόχαστρο του αυτόκλητου απεργοσπάστη μπαίνουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive