Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ποια προϊόντα θα είναι ακριβότερα τον Ιούνιο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Μαΐου 15, 2016
Ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης καθώς και σε υπηρεσίες αυξημένης ζήτησης αναμένονται από τον Ιούνιο..


Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου θα πρέπει να έχει κατατεθεί και να έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο στο οποίο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα περιληφθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

1. Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στην βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, στο υγραέριο, στην κηροζίνη και το φυσικό αέριο από την 1η Ιουνίου.

Η αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα αποδώσει περίπου 200 εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν από 0,08 έως 0,10 ευρώ ενώ αν συνυπολογιστεί και η αύξηση του ΦΠΑ τότε οι αυξήσεις των τιμών υπολογίζονται κατά 0,10 έως 0,12 ευρώ.

2. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.

Από την αύξηση των συγκεκριμένων φόρων εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ.

3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού από την 1η Ιουνίου. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει περίπου 100 εκατ. ευρώ.

4. Εφαρμογή νέων συντελεστών του Τέλους Ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση της Αξία Λιανικής από την 1η Ιουνίου.

5. Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% από την 1η Ιουλίου. Από την αύξηση του ΦΠΑ το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα εισπράξει 500 εκατ. ευρώ.

6. Επιβολή φόρου 10% στην συνδρομητική τηλεόραση από την 1η Ιουλίου ενώ αποφασίστηκε να μην επιβληθεί ειδικό Τέλος στο Διαδίκτυο.

7. Επιβολή φόρου στα επενδυτικά οχήματα (εταιρείες επενδύσεων Real Estate, portofolio management companies, κ.λπ.) από την 1η Ιουλίου.

8. Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 15%-30% στον καφέ και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την 1η Ιανουαρίου 2017.

9. Επιβολή Τέλους ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστεριών και άνω αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το την 1η Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τέλος θα ανέρχεται σε 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία πάνω από δύο αστέρια και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μικρότερο (πιθανότατα 0,50 ευρώ το «κλειδί») στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.



koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive