Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαΐου 03, 2016
H πὀλη Τάλλιν στην Εσθονία έγινε η πρώτη ευρωπαική πόλη που προσφέρει σε όλους τους κατοίκους της δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. ..
Το Μέτρο ξεκίνησε στις 1 Ιανουαρίου 2013.
Οι τουρίστες και οι  επισκέπτες πληρώνουν 1.6 ευρώ για την κάθε μετακίνηση. Κάποιοι αναρωτιούνται για πόσο η κυβέρνηση θα χρηματοδοτεί το μέτρο. 
 
Το  μέτρο ειναι  δημοφιλές μέχρι τώρα στους κατοίκους-την πρώτη κι όλας  μέρα ο αριθμός πολιτών που χρησιμοποίησε τα δωρεάν μέσα μεταφοράς αυξήθηκε οκτώ φορές.
 
Ο αντιδἠμαρχος της πόλης, Τάβι Αας  είπε: ...
 
"Ολες οι ευρωπαικές πόλεις έχουν κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω της αύξησης των αυτοκινήτων  και για να επιλυθεί υπάρχουν πολλές λύσεις. Κάποιοι χρεώνουν για να οδηγήσεις στη πόλη , κάποιοι φτιάχνουν νέους δρόμους. Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με το προσφέρουμε δωρεάν μετακίνηση στους πολίτες . Ο δήμος θα χρηματοδοτήσει το 70% όλου του κόστους  που θα χρεώσει με 12 εκατομμύρια τον προυπολογισμό, αλλα πιστεύει  οτι θα κερδίσει μεγάλο μέρος του ποσού, αφού πολλοί μετακόμισαν στην πόλη εξαιτίας αυτού του μέτρου".


 Ο Αντιδήμαρχος λέει οτι  αν οι πολίτες αυξηθούν ( όπως έχει γίνει μέχρι τώρα), τότε θα αυξηθούν τα έσοδα που εισπράτονται μέσω των δημοτικών τελών.
 
Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη πόλη που κάνει το ίδιο είναι η Αubagne στη νότια Γαλλία,που έχει 400,000 κατοίκους. H πὀλη Τάλλιν στην Εσθονία αγόρασε 70 νέα λεωφορεία και 15 νέα τράμ .
 
Σε κἀποιους δρόμους δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ιδιωτικών αυτοκινήτων και αυξήθηκαν τα τέλη για πἀρκινγκ. Το 75% των κατοίκων είναι υπέρ του μέτρου. Πιστεύουν ότι είναι καλό για τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους,αλλἀ και για όλους τους πολίτες που θα μπορούν να κυκλοφορούν σε όλη την πόλη. 
(Ευχαριστούμε την φίλη μας Γιάννα Τ. για την μετάφραση από τα αγγλικά)
  • Blogroll

  • Blog Archive