Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Ρουπακιάς

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

Χωρίς τον κατ' ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά συνεχίστηκε - μετά από διάστημα περίπου 4,5 μηνών - η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Στο εδώλιο βρίσκονταν έξι από τους συνολικά 68 κατηγορουμένους, ενώ στις...
πίσω θέσεις του ακροατηρίου καθόταν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής είχαν λάβει άδειες από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά για να παραστούν στη δίκη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να υποβάλουν ένσταση για το κατά πόσο εκδόθηκε νομότυπα η άδεια, αλλά και για το κατά πόσο η γνωστοποίηση που δεν έγινε στην υπεράσπιση τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου.
Όπως ισχυρίστηκαν, οι άδειες δόθηκαν με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κρατούμενοι, γεγονός που δεν ισχύει. Μάλιστα είπαν πως θα προχωρήσουν «σε αίτηση ανάκλησης των αδειών καθώς δεν εμπίπτει στο πλαίσιο χορήγησης».
Η πλειοψηφία των συνηγόρων υπεράσπισης δήλωσε ότι απέχει των καθηκόντων της, διευκρινίζοντας ότι δεσμεύονται από την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 6 Ιουνίου, αν και δεν τους κοινοποιήθηκε εγγράφως.
Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να διοριστούν δικηγόροι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης, διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει αν οι άδειες έχουν κοινοποιηθεί στους συνηγόρους.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε σε νέους διορισμούς και διέκοψε τη διαδικασία για αύριο.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive