Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνελήφθη το ζεύγος Μαρτίνη για μίζες στο Ερρίκος Ντυνάν

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Νοσοκομειακές Μίζες

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.
Οι αρχές προχώρησαν στις δύο συλλήψεις μετά από....
τα εντάλματα του ανακριτή Διαφθοράς, που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.
Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή διαφθοράς την Παρασκευή. Ως τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γ. Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές είναι προερχόμενα από οικογενειακή της περιουσία, τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο Ανδρέας Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα δηλωμένα και φορολογημένα».
Σύμφωνα με την έρευνα, το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό έγινε σύμβαση με την Γερμανική εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές, περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ.
Από την έρευνα των εισαγγελέων διαπιστώθηκε πως ο Ανδρέας Μαρτίνης, ως πρόεδρος, εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να δοθεί η προμήθεια στην εταιρεία, η οποία υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν η μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.
Βάσει των στοιχείων, 3,2 εκατ. μάρκα κατατέθηκαν από λογαριασμούς της εταιρείας σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε Ελβετική Τράπεζα. Ακολούθως, το 2001, περίπου 1 εκατ. μάρκα κατατέθηκαν σε λογαριασμό off shore εταιρείας με την επωνυμία Στέιτ Εντερπράιζις και έδρα την Λιβερία. Ως ιδιοκτήτες της εταιρείας εμφανίζονται ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη. Στη συνέχεια η εταιρεία αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερίκος Ντυνάν, η κυριότητά του οποίου μεταβιβάστηκε το 2010 στη Γεωργία Μαρτίνη και η επικαρπία στον Ανδρέα Μαρτίνη.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive