Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Στο σφυρί τα σπίτια μας μες τα μεσάνυχτα!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 21, 2016
Mετά το «απαγορευτικό» από τα capital controls
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και πάλι για χρέη στο Δημόσιο

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και πάλι για χρέη στο Δημόσιο
Με λίγα κλικ από τον υπολογιστή του, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει στοιχεία για τα ακίνητα που βγάζει «στο σφυρί» η εφορία, ακόμα και την ακριβή του θέση στον χάρτη ή εξωτερικές φωτογραφίες από το street view της Google
Το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναβιώνει ξανά, μετά από το «απαγορευτικό» που ίσχυσε εξαιτίας των capital controls. Την ώρα που...
κυβέρνηση και θεσμοί συζητούν για την τύχη των πλειστηριασμών ακινήτων του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ και ενώ βρίσκεται στα «σκαριά» και το νέο υπερταμείο που θα αναλάβει την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κράτους, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανήρτησε στον δικό της ιστοχώρο (www.publicrevenue.gr) την πρόσκληση για τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη και ενός αγροτεμαχίου στη Χαλκιδική.


Με λίγα κλικ από τον υπολογιστή του, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει στοιχεία για τα ακίνητα που βγάζει «στο σφυρί» η εφορία, ακόμα και την ακριβή του θέση στον χάρτη ή εξωτερικές φωτογραφίες από το street view της Google. Επίσης αναγράφονται η ημερομηνία και το τόπος που θα γίνει ο πλειστηριασμός, μαζί με την τιμή εκκίνησης για κάθε ακίνητο.

Στο μικρό διάστημα που λειτούργησε πάντως τους προηγούμενους μήνες το μέτρο, συγκέντρωσε περιορισμένο ενδιαφέρον, είτε λόγω του σχετικά υψηλού τιμήματος (αντικειμενική αξία) είτε λόγω μη ελκυστικών ακινήτων που προσφέρονταν (κυρίως παλαιά διαμερίσματα, αγροτεμάχια και βιομηχανικά ακίνητα).

Ωστόσο μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη νομοθεσία, η τιμή εκκίνησης μπορεί να πέσει και πολύ κάτω από την αντικειμενική αξία (που σε πολλές περιπτώσεις έχει πλέον μειωθεί). Ακόμα και αν προσφερθούν σε δελεαστικές τιμές όμως, προς το παρόν δεν έχουν βγει σε πλειστηριασμό αστικά ακίνητα ή βίλες που θα μπορούσαν να συγκέντρωναν μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

πρώτο θέμα
  • Blogroll

  • Blog Archive