Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Λεωνίδας Μπόμπολας Με αίτημά του προς το Συμβούλιο Εφετών ο Λεωνίδας Μπόμπολας εκφράζει την επιθυμία η δίκη του να γίνει στη χώρα μας και όχι στην Κύπρο, που ζητά την έκδοσή του
Την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο από την οποία εκζητείται διατύπωσε χθες αυτοπροσώπως ο Λεωνίδας Μπόμπολας ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, όπου συζητείται το ....
αίτημα των κυπριακών δικαστικών αρχών για την έκδοσή του.
«Είμαι Ελληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους» είπε χθες ενώπιον των δικαστών ο επιχειρηματίας, ενώ η συζήτηση της έκδοσής του ή μη θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου, όπου αναμένεται και η εισαγγελική πρόταση.
Το νέο αίτημα των κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία στη Μεγαλόνησο σχετίζεται με «μίζες» που φέρεται να δόθηκαν για τη λειτουργία ΧΥΤΑ στο νησί.
Από την πλευρά τους οι υπερασπιστές του επιχειρηματία (Πολυχρόνης Τσιρίδης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ηλίας Αναγνωστόπουλος) υποστηρίζουν ότι οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στη συντριπτική τους πλειονότητα (πλην μιας) έχουν τόπο τέλεσης την Ελλάδα.
Αυτό που αποδίδεται στον Λεωνίδα Μπόμπολα -τόνισαν- είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του, τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα.
Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση, κατόπιν σχετικού αιτήματος του δικαστικού συμβουλίου λίγο πριν από το Πάσχα, για την αποστολή από την κυπριακή Δικαιοσύνη στη χώρα μας συμπληρωματικών στοιχείων. Τελικά η κυπριακή Δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.
Αναφερόμενος στην έκδοση νέου εντάλματος ο εκ των συνηγόρων του εκζητούμενου Ηλίας Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι «η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεχτώ πως η Κυπριακή Δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive