Πέμπτη 26 Μαΐου 2016


Διαδηλωτής στο Βέλγιο βγάζει «νοκ-άουτ» τον αστυνομικό διευθυντή των Βρυξελλών Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες, σε πορεία κατά της λιτότητας την ώρα που διεξαγόταν το Eurogroup.
Η μεγάλη πορεία συγκέντρωσε πάνω από 60.000 διαδηλωτές.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της, επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα στα Βελγικά ΜΑΤ και 100 περίπου διαδηλωτών.

Η ομάδα των διαδηλωτών ξέφυγε από τον κεντρικό όγκο της διαδήλωσης και άρχισε να ρίχνει αντικείμενα σε αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κανόνια νερού και ρίψη δακρυγόνων.

Ο βασικός διοικητής της αστυνομίας των Βρυξελλών, Pierre Vandersmissen,  ήταν μεταξύ των τραυματιών μαζί με έναν άλλο αστυνομικό, ανέφεραν.... τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο τραυματισμός του Pierre Vandersmisse καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο.
Πριν τον τραυματισμό του φαίνεται να κυνηγάει διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού και τρικλοποδιές την ώρα που αστυνομικοί με πολιτικά προβαίνουν σε προσαγωγές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ κάποιοι μαζεύονται τριγύρω από τον αστυνομικό προκειμένου να τον προστατεύσουν από τους διαδηλωτές, δέχονται και αυτοί με τη σειρά τους επίθεση από τους αστυνομικούς. Μάλιστα ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής, που προσπάθησε να προστατεύσει τον αστυνομικό διευθυντή, δέχτηκε την ευγνωμοσύνη των αστυνομικών αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, από τα ΜΑΤ που χτυπούσαν τους πάντες. 
  • Blogroll

  • Blog Archive