Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη ο 65χρονος που βασάνισε 2 σκυλιά βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα στο Παλαιόκαστρο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016
Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα συνελήφθη τελικά ο 65χρονος Ι.Κ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών μετά την καταγγελία....
που κατέθεσαν εναντίον του τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) καθώς χθες το μεσημέρι βασάνισε αλύπητα δύο σκυλιά στο Παλαιόκαστρο βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα ενώ το ένα το σκότωσε επί τόπου.

PalaiokastroSerron (1) 
Το ζώο το βρήκαν σοβαρά τραυματισμένο πεταμένο σ' ένα ρέμα...

Το ένα από τα κουτάβια – ηλικίας τεσσάρων μηνών – που μετά τον βασανισμό σκότωσε μαζί με το δεύτερο, που εντοπίστηκε σήμερα σοβαρά τραυματισμένο αλλά ζωντανό, τα πέταξε σ’ ένα χωράφι κοντά σ’ ένα ρέμα, αφού πρώτα έσυρε κλοτσηδόν τα κορμιά τους και τα έδειξε στον παππού του 22χρονου κατόχου τους λέγοντας ότι το έκανε γιατί του κυνηγούσαν τις κότες.

PalaiokastroSerron (10) 
Τόσο ο 22χρονος όσο και ο παππούς του αλλά και οι αστυνομικοί δεν έκαναν το παραμικρό για να σώσουν το κουτάβι που είναι σοβαρά τραυματισμένο.


Ο 22χρονος Δ.Μ. μόλις πληροφορήθηκε από τον παππού του ποιος είναι ο δράστης κάλεσε χθες το μεσημέρι την Ειρήνη Καραπιδάκη αντιπρόεδρο του Φ.Ο.Σ. ζητώντας βοήθεια για το πως να χειριστεί την υπόθεση. Η κα Καραπιδάκη του είπε να καλέσει την Αστυνομία και έτσι έκανε. Όμως όταν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Περιφέρειας Σερρών πήγαν επί τόπου και είδαν τα σκυλιά, το ένα νεκρό και δεύτερο να κείτεται τραυματισμένο, δεν προχώρησαν την διαδικασία καθώς ο κάτοχος των ζώων ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τον δράστη. Οι αστυνομικοί δεν επέμειναν ούτε φυσικά τον συνέλαβαν γιατί άφηνε χωρίς περίθαλψη έτσι τραυματισμένο το δικό του σκυλί, καθώς και αυτό είναι αδίκημα και διώκεται ποινικά καθώς πρόκειται για παθητική κακοποίηση.

Τελικά σήμερα τέσσερα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών πήγαν το πρωί στο Παλαιόκαστρο ρώτησαν τους ντόπιους και έμαθαν το όνομα του ιδιοκτήτη των σκυλιών και το όνομα του δράστη. Αφού βρήκαν τον 22χρονο εντόπισαν σ’ ένα χωράφι το ένα σκυλί νεκρό και το δεύτερο να χαροπαλεύει. Ο νεαρός άνδρας τους είπε ότι δεν κατονόμασε τον δράστη, που είδε ο παππούς του να βασανίζει τα ζώα, γιατί δεν ήθελε να μπλέξει αν και οι αστυνομικοί πήγαν εκεί και είδαν σε τι κατάσταση ήταν τα κορμιά τους.

PalaiokastroSerron (11) 
Ο Σάκης Ζλάτκος, εθελοντής του Φ.Ο.Σ., κατέβηκε στην κοίτη του ρέματος για να βγάλει τα κορμιά των σκυλιών και τραυματίστηκε στο μάτι με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο καθώς το σημείο ήταν πολύ δύσβατο.

Τα μέλη του Φ.Ο.Σ. όπως εξήγησε  η Zωή Κοντού επιστημονική συνεργάτης του φιλοζωικού φορέα, πήραν το ζωντανό κουτάβι και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο καθώς και το πτώμα του άλλου σκυλιού, ενώ κατέθεσαν καταγγελίας εις βάρος του σαδιστή δράστη, εις βάρος του 22χρονού και του παππού του για υπόθαλψη εγκληματία αλλά και για την κακοποίηση του ζώου που επιβίωσε καθώς δεν φρόντισαν για την περίθαλψη του αλλά το άφηναν αβοήθητο να αργοπεθαίνει.

Ο 65χρονος σαδιστής δράστης αργά το απόγευμα συνελήφθη τελικά από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Περιφέρειας Σερρών για να καταθέσει και πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αφού από την δικογραφία απουσιάζουν οι κτηνιατρικές γνωματεύσεις και για το σκυλί που τραυματίστηκε σοβαρά και για το σκυλί που βρέθηκε νεκρό.

Στην Αστυνομία οδηγήθηκαν και ο 22χρονος και ο παππούς του ώστε να απολογηθούν και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση ενώ η Αστυνομία θα πρέπει να βεβαιώσει και τα διοικητικά πρόστιμα εις βάρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών.





zoosos
  • Blogroll

  • Blog Archive